CENTRIC BREIDT ACTIVITEITEN UIT NAAR FRANKRIJK

24/02/2011 15:12

CENTRIC

Gouda, 24 februari 2011 - IT-organisatie Centric opent een vestiging in Frankrijk. Met het nieuwe kantoor zet Centric een volgende stap in haar internationale groeistrategie. Centric France zal gestuurd worden vanuit Centric Belgium.

Het volledige producten- en dienstenportfolio van Centric Belgium zal worden aangeboden op de Franse markt, met een uitzonderlijke focus op de niches retail en supply chain.

Door zich te concentreren op de retailmarkt geeft Centric verder invulling aan haar ambities om het bedrijfsproces van internationaal opererende retail-bedrijven optimaal te ondersteunen. Centric kan de volledige retail-keten van hoofdkantoor tot magazijn tot point-of-sale automatiseren, en stelt de klant in staat om op efficiënte wijze, informatie te ontsluiten en te benutten. Frankrijk is bovendien een van de belangrijkste vestigingslanden van de hoofdkantoren van fashion-retailers, waar Centric sterk vertegenwoordigd is.

Met betrekking tot de supply chain zal Centric zich initieel toeleggen op de verkoop van haar warehousemanagementsysteem Locus. De recente samenwerking tussen Centric en het bedrijf Vandeputte, de Europese leider in detergenten, is hierbij een ferme opsteker daar Vandeputte heel sterk aanwezig is op de Franse markt en als referentie kan dienen.

Luc Lammens, CEO Centric Belgium: "We vinden het belangrijk dat onze klanten lokale aanspreekpunten hebben. Enerzijds doen we dat door middel van partnerships, anderzijds door ons zelf in de landen te vestigen. De uitbreiding naar de Franse markt is dan ook een logische stap."