Ingezonden persbericht


De Bilt, 24 februari 2011

Persbericht

Grontmij ontwerpt duurzame steenfabriek in Turkije

Grontmij in Turkije is door het regiobestuur van Bayburt (Turkije) gevraagd om de economische ontwikkeling van de regio Bayburt te ondersteunen door te helpen bij de realisering van een 'Natuursteenfabriek & Marketing Support Center'. Grontmij is gevraagd voor het ontwerp van een natuursteenverwerkingsbedrijf met kantoorgebouwen en laboratoria (6.500 m²), en voor het opstellen van de aanbestedingsdossiers volgens de aanbestedingsregels van de EU en de RED FIDIC contractvoorwaarden.

De regio Bayburt staat bekend om zijn kleine en middelgrote natuursteenbedrijven. Het supportcenter is bedoeld om de concurrentiekracht van de regio te vergroten door de natuursteenbranche te verbeteren. Voor de verwezenlijking van het project ontvangt Bayburt 9,5 miljoen subsidie van de EU.

Aangezien natuursteenfabrieken veel water gebruiken voor de afkoeling van de machines (ongeveer 600 m³ per dag), zal het ontwerp ook een waterzuiveringsinstallatie bevatten. Hierdoor zal de fabriek maar 570 m³ water gaan gebruiken waardoor de verspilling van water aanzienlijk vermindert.



Ingezonden persbericht