Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Johan Cruyff Foundation start aanleg eerste Cruyff Court in Azië Seacon Logistics draagt veld op aan Keisuke Honda

Kanazawa, Amsterdam, 24 februari 2011 - De Johan Cruyff Foundation en Seacon Logistics, de hoofdsponsor van voetbalclub VVV-Venlo, hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van een Cruyff Court in Kanazawa, Japan. Seacon Logistics draagt het trapveldje op aan oud VVV-speler Keisuke Honda en wil hiermee iets doen voor de Japanse jeugd.

Het trapveldje is het eerste Cruyff Court in Azië. Vandaag tekenden Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation, Hai Berden, eigenaar van Seacon Logistics, en verantwoordelijken van de stad Kanazawa, de Ishikawa Football Association (IFA), de Kanazawa Football Association (KFA) en Zweigen Kanazawa FC het Memorandum of Understanding voor de realisatie van het Cruyff Court Keisuke Honda. Het tekenen van de overeenkomst vormt de start voor de aanleg van het veld, dat naar verwachting in de zomer van dit jaar wordt geopend door Honda.

Trapveldje impuls voor jeugdvoetbal
De Cruyff Foundation en Seacon hebben gekozen voor het trapveldje in Kanazawa, omdat Keisuke Honda hier tijdens zijn jeugd voetbalde. Daarnaast kan, doordat het Cruyff Court in de regio Ishikawa Prefecture gerealiseerd wordt, het veldje een extra impuls geven aan het jeugdvoetbal in Ishikawa. Het Cruyff Court gaat onderdeel uitmaken van het Johoku Public Athletic Park in Kanazawa, waar onder andere ook het stadion van Zweigen Kanazawa FC is gevestigd.

Na de aanleg van het veldje begint een belangrijk activeringstraject, waarbij de Ishikawa Football Association en de Kanazawa Football Association activiteiten op het veld organiseren. Ook de Japanse voetbalbond JFA ondersteunt het project.

Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation, kijkt uit naar het eerste Aziatische Cruyff Court: "Dit Cruyff Court is een geweldig voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partijen in Nederland en Japan, zoals Seacon, de gemeente en de voetbalclubs en -bonden. Zij maken zich niet alleen hard voor de aanleg van het veld, maar spelen een cruciale rol in de activatie van het trapveldje voor de jeugd."

Ook Hai Berden is blij met het eerste Cruyff Court in Japan. "Keisuke Honda is bij VVV-Venlo uitgegroeid tot een fenomeen. Daardoor heeft hij deuren geopend voor Japans talent dat wil doorbreken in Europa. Via het Cruyff Court in Kanazawa willen we de Japanse jeugd de kans bieden om op een plezierige en veilige manier te voetballen. Seacon heeft een speciale band met Japan, en we zijn blij dat we die op deze manier kunnen benadrukken."

Keisuke Honda
Keisuke Honda is Japans international en speelde van januari 2008 tot januari 2010 bij VVV-Venlo. Hij werd onder andere uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League en promoveerde met VVV-Venlo als kampioen naar de Eredivisie. Halverwege het seizoen 2009-2010 maakte hij de overstap naar CSKA Moskou.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org

Over Seacon Logistics:
Seacon Logistics is een logistieke ketenregisseur die wereldwijd opereert, met als doel de logistieke afhandeling van internationaal opererende ondernemingen optimaal in te vullen. Seacon verbindt multimodaal transport over water, weg en spoor, waarmee op de meest optimale wijze een gateway van en naar Europa wordt gerealiseerd. Seacon heeft partners in de belangrijkste havens ter wereld. Seacon is tevens hoofdsponsor van VVV-Venlo, de voormalige club van Keisuke Honda. Vanuit deze relatie werkt Seacon samen met de Johan Cruyff Foundation en doneert Seacon het Cruyff Court Keisuke Honda aan de stad Kanazawa. www.seaconlogistics.com

Noot voor de redactie (