Spectaculair programma Motorbeurs Utrecht 2011 met 'Globe of Speed'

Persbericht
Utrecht, 21 januari 2011

Populaire manifestatie ideale voorbereiding voor nieuwe motorseizoen

Ondanks de wat minder florissante economische tijden is motorrijden voor velen onverminderd een enorme passie. De liefhebbers verzekeren zich al van een kaartje voor de komende editie van Motorbeurs Utrecht die van donderdag 24 februari tot en met zondag 27 februari weer op het programma staat. Het evenement markeert traditioneel de start van het motorseizoen, het langverwachte moment dat de winter weer voorbij is en de motor weer uit de garage wordt gehaald. Iedereen wil de weg weer op. Voor een ideale voorbereiding staan op Motorbeurs Utrecht zes hallen en een buitenterrein beschikbaar met alles wat mannen en vrouwen boeit in motorrijden. De online voorverkoop van toegangskaarten vertoont een lichte plus ten opzichte van de afgelopen editie en schept vertrouwen in het enthousiasme onder motorrijdend Nederland en het succes van de beurs. Ook bij de exposanten is de stemming positief.

Motorbeurs Utrecht, die te boek staat als de grootste motorshowroom van het land, is nagenoeg uitverkocht. Nooit eerder worden zoveel motorfietsen onder één dak bijeengebracht als op de komende editie. Dit aanbod van nieuwe en gebruikte motoren van alle merken, veelal jonge occasions, is met 700m² toegenomen tot ruim 9.500m². Een absoluut record in het 28-jarige bestaan van de beurs, die een totale oppervlakte heeft van liefst 50.000m².

Nieuwe modellen
De bezoekers kunnen wegdromen bij een keur aan motorfietsen en zwijmelen bij de nieuwste accessoires, helmen, onderdelen en gereedschap. Uiteraard kunnen de nieuwe modellen van 2011 worden bewonderd, niet in een aparte importeurshal zoals in voorgaande jaren, maar in opvallende presentaties verdeeld over de beursvloer. Ook aanbieders van toerisme, motorclubs en de motorbladen zijn weer volop van de partij.

Globe of Speed
Dit grote en gevarieerde aanbod wordt omlijst met een attractief evenementenprogramma. Zo is de beursorganisatie volop bezig om onverschrokken stunters naar de beurs te halen. Helemaal zeker is al dat op het buitenterrein de befaamde 'Globe of Speed' staat opgesteld. In deze enorme ijzeren bol verrassen waaghalzen het publiek met adembenemende motorcapriolen. Deze dare devils rijden met drie of nog meer motorfietsen met grote snelheid kriskras rond in de bol zonder elkaar te hinderen, waarbij het soms gaat om luttele centimeters. Deze spectaculaire attractie was nooit eerder op de beurs te zien. De shows worden elke dag op vaste tijdstippen ten uitvoer gebracht. Het buitenterrein is bereikbaar via hal 9.

Proefritje
Heel wat voorzichtiger gaat het er op het buitenterrein aan toe bij Try the Bike. Speciaal voor motorliefhebbers die nog geen rijbewijs hebben, maar wel nieuwsgierig zijn hoe het aanvoelt om op een motor te zitten, biedt BOVAG de mogelijkheid om onder veilige omstandigheden een eerste ritje te maken. Instructeurs staan garant voor deskundige begeleiding en geven duidelijke uitleg over de bediening van het gas, de koppeling en de remeigenschappen van de motorfiets. Voor beschermende kleding en een helm is gezorgd. Try the Bike is elk jaar een groot succes. Inschrijven kan ter plekke in de grote tent.

Men at Work
Nog een regelrechte primeur is de live zelfbouw van motoren op het grote 'Men at Work' paviljoen in hal 8. In dit walhalla geven ervaren motorfietsbouwers en -ontwerpers een staaltje ten beste van hun kunnen. Het wordt smullen voor iedereen die van vette handen houdt. Het paviljoen is in feite een compleet ingerichte garage zodat iedereen goed kan zien hoe een motorfiets van meet af aan wordt opgebouwd en weer uit elkaar wordt gehaald. Met duidelijke toelichting van de bouwers.

Vintage Indian
Op het programma staat het afmonteren van een vintage Indian, het customizen van sportmotoren en het aanbrengen van bijzondere onderdelen op een chopper. Verder veel uitleg over laswerkzaamheden, airbrushen en het vervaardigen van plaatwerk. Een gespecialiseerde designer ontwerpt voor iedereen zichtbaar tal van fraaie ontwerpen voor unieke motorfietsen.
Andere activiteiten tijdens de beurs zijn de Rally Stage voor iedereen die droomt om ooit eens Dakar te rijden, het Dakar Café op zondagmiddag en last but not least een schitterende presentatie van café racers en streetfighters.

Openingstijden
De openingstijden van Motorbeurs Utrecht 2011 zijn op donderdag 24 februari en vrijdag 25 februari van 10.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 26 februari en zondag 27 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.motorbeursutrecht.nl


Noot voor de redactie (