Ingezonden persbericht


Amsterdam, 23 februari 2011

NedPhO in de Lift

Drie musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest verrassen op donderdag 24 februari aanstaande het personeel van de Mondriaantoren in de lift. Na enkele uitvoeringen in de lift tussen 8.30 en 9.00 uur, is er om 10.00 uur een koffieconcert voor het personeel van Delta Lloyd in de Mondriaantoren.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert dit seizoen haar 25-jarig bestaan. Musici spelen daarom op 25 bijzondere en onverwachte plekken in Amsterdam. Van een school, ouderencentrum en gevangenis tot een buurtcentrum, metrostation en uitkijkpunt van de noord-zuidlijn. De lift van de Mondriaantoren is één van de 25 bijzondere concertlocaties. Musici verrassen en betoveren op deze manier een publiek dat niet vanzelfsprekend met klassieke muziek in aanraking komt.

Al meer dan vijf jaar brengt het maatschappelijke activiteitenprogramma NedPhO GO! van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek dichtbij mensen en maakt het zo toegankelijk voor iedereen. NedPhO GO! geeft klassieke concerten op scholen, bij peuters, bij jongeren, bij ouderen en zieken maar ook bij buurtbewoners in de wijk. Verder dragen orkestleden via speciale projecten hun kennis en ervaring over aan amateur-musici en jong talent. Zo werkt het Nederlands Philharmonisch Orkest aan een vitale toekomst voor de klassieke muziek.



hoofdbegunstiger NedPhO GO! Begunstiger van de Concerten in de Wijk