Gemeente Eindhoven

Oudaen in teken van het klimaatstraatfeest

De Oudaen in Genderbeemd staat dit jaar weer helemaal in het teken van het nationale klimaatstraatfeest. Door met de buren zoveel mogelijk energie te besparen, maken de bewoners kans op één van de vijfhonderd klimaatstraatfeesten op 14 mei 2011. De allerbeste straat van Nederland krijgt een liveoptreden van Jaap, bekend van X-factor. De top 3 van beste straten in Eindhoven krijgt van de gemeente Eindhoven een verrassingspakket voor de hele straat.

Beste straat van Eindhoven

Een nieuwsbrief, de website www.oudaen.com en veel individuele acties hebben er toe geleid dat de Oudaen op dit moment de beste straat van Eindhoven is. Daarnaast staat de straat ook nog eens in de top 10 van de nationale ranglijst. In de strijd om één van de straatfeesten, vragen de initiatiefnemers Peter Tops en Ted van Bergen alle buren om zich aan te melden. Peter zegt: "We hebben ongeveer 140 huizen in de straat en die moeten zich eigenlijk allemaal aanmelden. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!".

Meer dan alleen energie besparen

Het nationale klimaatstraatfeest is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar het brengt de bewoners ook dichter bij elkaar. Peter vertelt: "We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij het klimaatstraatfeest. En het liefst willen we ze allemaal zover krijgen dat ze heel veel energie gaan besparen. Maar de belangrijkste reden om mee te doen voor veel buren is dat gezellige feestje op 14 mei".

Verrassing

De gemeente Eindhoven heeft klimaat en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Joost Helms, wethouder milieu wil graag dat Eindhoven energieneutraal is in 2035. En hierbij zijn initiatieven van bewoners erg belangrijk. Daarom krijgen de drie beste klimaatstraten in Eindhoven, naast de bekende straatprijzen, als beloning ook een verrassingspakket voor de hele straat. Kijk voor meer informatie over het klimaatstraatfeest op www.eindhoven.nl/klimaatstraatfeest en www.klimaatstraatfeest.nl.