Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 24 februari

Alkmaar, 24-02-2011 o 14.30 uur

Inbrekers aangehouden

Bergen, woensdag 23 februari

Een 19-jarige man uit Zuid-Scharwoude en een 24-jarige vrouw uit Alkmaar zijn woensdagavond rond 00.15 uur aangehouden op de Dreef. De politie kreeg een melding van een inbraak op de Dreef. Bij de woning aangekomen zagen agenten twee personen wegrennen richting de Karel de Grotelaan. De achtervolging werd ingezet en de man en de vrouw konden afzonderlijk van elkaar worden aangehouden. De vrouw had bij haar aanhouding een bivakmuts en een paar handschoenen in haar hand. De twee werden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Mishandeling

Alkmaar, donderdag 24 februari

Een 18-jarige man uit Graft werd donderdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Geestersingel. Zijn ex-vriendin liep samen met een vreindin naar huis over de Kanaalkade. De man liep achter hen aan gaf aan dat hij met zijn ex-vrendin wilde praten. Het meisje wilde dit niet. Voordat zij het wist pakte hij haar telefoon af. Hij wilde dat zij met hem mee kwam en probeerde haar mee te trekken. Dit lukte hem niet. De vriendin hield ondertussen een taxi aan. Op dat moment gaf de 18-jarige man zijn ex-vriendin een kopstoot. De taxichauffeur pakte de verdachte beet, waardoor de vrouwen weg konden rennen. De verdachte liep even later richting de woning van zijn ex-vriendin. Hier werd hij door de politie aangehouden voor mishandeling.

Ter controle naar het ziekenhuis na aanrijding

Schoorldam, woensdag 23 februari

Een 23-jarige automobilist uit Schoorl en een 62-jarige automobilist uit Anna Paulowna werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de Rijksweg. De 23-jarige bestuurder kwam uit de richting van Warmenhuizen en kreeg groen licht om rechts af te slaan richting Den Helder. De auto 62-jarige bestuurder kwam uit de richting van Alkmaar en reed rechtdoor richting Den Helder. Vermoelijk reed deze bestuurder door rood licht, waardoor er een aanrijding ontstond met de auto van de 23-jarige man. Beide automobilisten werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep mishandeling

Hoorn, donderdag 24 februari

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op zaterdag 19 februari rond 22.55 uur plaatsvond op de Pakhuisstraat. Een 38-jarige man uit Zwaag wilde via Achter de Vest afslaan de Pakhuisstraat op. Op dat moment kwam er tegen de richting in een witte bestelbus aanrijden. Hierdoor ontstond er bijna een aanrijding. De 38-jarige man sprak de bestuurder van de bus aan. De 33-jarige bestuurder van de bus, afkomstig uit Hoorn, werd boos en begon de 38-jarige man te slaan. Deze hield de man aan, waarna de 33-jarige man kopstoten probeerde uit te delen. Er werden ook doodsbedreigingen geuit richting de man uit Zwaag.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Heeft u op of de omgeving van de Pakhuisstraat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Nogmaals getuigenoproep van doorrijden na aanrijding

Westwoud, donderdag 24 februari

De politie doet nogmaals een getuigenoproep van een aanrijding die op zaterdag 1 januari jl. plaatsvond.

Op zaterdagmorgen 1 januari reed een 25-jarige man uit Westwoud rond 02.00 uur, naast een vriend, op de fiets over het Laantje in zijn woonplaats. Terwijl hij in een bocht reed, naderde er een vermoedelijk zilverkleurige personenauto. Door de hoge snelheid van de auto, nam de automobilist de bocht te ruim en raakte in het voorbijgaan de fietser. Het slachtoffer werd geschept, kwam op de motorkap van de auto terecht en viel vervolgens op de weg, met zijn hoofd tegen het trottoir. Door zijn vriend, die ongedeerd was gebleven, en door omstanders werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto reed na het ongeval door. Op de plaats van het ongeval bleef een buitenspiegel achter. Deze spiegel is vermoedelijk afkomstig van een Volkswagen.

De politie doet nogmaals een oproep vanwege het letsel wat de 25-jarige man opliep. Hij moet langdurig herstellen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij aangetroffen

Alkmaar, donderdag 24 februari

In een woning aan de Terschellingstraat werd donderdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. In een kamer op een bovenverdieping werden circa 100 planten aangetroffen. Een 24-jarige man en een 24-jarige vrouw die in de woning aanwezig waren werden aangehouden. De elektriciteitsmeter werd door Alliander in beslag genomen. Er was sprake van diefstal van stroom. De gemeente gaat de kosten van de ontmanteling van de hennepkwekerij verhalen op de dader.

Volg wijkagenten op Twitter

Regio, donderdag 24 februari

Vanaf donderdag 24 februari zijn vier wijkagenten van Politie Noord-Holland Noord te volgen via Twitter. Raymond Berger, @r_berger, Martin Hoefakker, @m_hoefakker, Vincent Beuling @vincent_beuling en Linda Vriesman, @linda_vriesman leggen via deze digitale weg contact met de bewoners van hun wijk. Raymond Berger is wijkagent in Heerhugowaard-Zuid, Martin Hoefakker in Graft-De Rijp en Schermer, Vincent Beuling in Alkmaar Zuid En Linda Vriesman in Alkmaar Overdie.

De wijkagenten vertellen via Twitter over de inhoud van hun werk en waar de politie mee bezig is in de wijk. Daarnaast geven ze tips en vragen ze zo nu en dan om hulp bij het oplossen van zaken. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen of volgers iets meer weten van het dumpen van afval of vernielingen aan een auto.

Als de test met de twitterende wijkagenten positieve resultaten heeft gaan wellicht ook andere wijkagenten van Politie Noord-Holland Noord twitteren.

Sinds oktober 2010 zet Politie Noord-Holland Noord Twitter al in bij opsporing bij overvallen via het account @politienhn. Kort na een gepleegde overval verstuurt de politie een Tweet waarin de burger wordt gevraagd te helpen bij het opsporen van de dader(s). Daarnaast worden de volgers op de hoogte gehouden van de persberichten van het korps.