Gemeente Binnenmaas

Stroomstoringen Puttershoek: informatie van Stedin

24-02-2011

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Puttershoek regelmatig te kampen gehad met stroomstoringen. De gemeente heeft hierover overleg gehad met Stedin, de organisatie die verantwoordelijk is voor de electriciteits- en gasnetten in Puttershoek. Hieronder vindt u van Stedin een overzicht van de storingen, de oorzaken, en de maatregelen die genomen worden om het aantal en de duur van de storingen terug te brengen.

Overzicht en oorzaken

In 2010 waren er veertien storingen, waarvan één in het hoogspanningsnet van Tennet en dertien in het net van Stedin. De meeste storingen werden veroorzaakt door graafwerkzaamheden door aannemers of loonbedrijven, de rest door spontane kabeldefecten.

Sinds begin dit jaar (2011) zijn er twee stroomstoringen geweest. Eén op de Mijlweg door graafwerkzaamheden. En één in de buurt van het gemaal aan de Maasdamseweg. Oorzaak daar was een kapot verbindingsstuk (zogenoemde kabelmof).

Verbetermaatregelen

Teneinde het aantal storingen te verminderen, zal Stedin intensiever overleg gaan voeren met de gemeente en betrokken, uitvoerende partijen (aannemers, loonbedrijven). Doel hiervan is elkaar beter te informeren, zodat er minder vaak kabels worden beschadigd bij graafwerkzaamheden. Verder zal Stedin preventief een aantal kabelmoffen (verbindingsstukken) vervangen. Hierdoor zal naar verwachting het aantal spontane storingen afnemen.

Tenslotte zal Stedin van elke storing in Puttershoek melding maken via Twitter. Bewoners met een mobiele internetverbinding kunnen Stedin volgen via www.twitter.com/stedin en bij een storing zien wat er aan de hand is en waar, en hoe lang de storing naar verwachting zal duren.