Gemeente Kaag en Braassem

Oproep aan jongeren in Kaag en Braassem: Kom speeddaten

Wil jij praten over ontmoetingsplekken, speelvoorzieningen, veiligheid en vrijetijds voorzieningen in je dorp? Kom dan speeddaten met leden van de gemeenteraad op 24 februari tussen 16.00 en 18.00 uur. De gemeenteraad wil niet praten over jongeren maar met jongeren. Je kan ook vragen aan de gemeenteraadsleden stellen.

Stichting Jeugd- en Jongeren organiseert deze speeddate avond. Deze stichting maakt beleid over jongeren voor diverse opdrachtgevers, waaronder gemeentes en wil graag jongeren meer betrekken bij het beleid.

Speeddate
Speeddaten wil zeggen dat je steeds een kort gesprekje met een raadslid hebt. In iedere ronde komt een thema aan bod. Er zijn vier rondes. Volgens een roulatiesysteem maak je kennis met vertegenwoordigers van de vier politieke partijen en als het even kan een afvaardiging van B&W.

Programma
We beginnen de middag om 16.00 uur met een uitgebreidere uitleg van het speeddaten en met name van het politieke speeddaten. Om 17.00 uur begint het eigenlijke speeddaten. Rond 18.00 uur ronden we het speeddaten af. Na de gespreksronden kunnen de deelnemers in een ongedwongen en open sfeer elkaar langer spreken, onder het genot van een lekkere kom soep met heerlijke broodjes.

De themaâs

* Het eerste thema is de openbare ruimte. Hoe staat het bijvoorbeeld met de leefbaarheid, de speelvoorzieningen, de ontmoetingsplekken, de tolerantie van mensen, het groen.

* Daarna kan je je uitspreken over de veiligheid. Daarbij kan het gaan om verkeersveiligheid, veiligheid op school, overlast, de politie of onveiligheidsgevoelens.

* Thema nummer drie is jeugd en vrije tijd. Wat doe je in je vrije tijd en waar, wat vindt je van de voorzieningen in je dorp.
* Tenslotte komt de toekomst van de jeugd in Kaag en Braassem aan bod. Hoe zie je je eigen toekomst in Kaag en Braassem op het gebied van onderwijs, werk en wonen.

Aanmelden
Kom je uit Kaag en Braassem en ben je minimaal 12 en maximaal 18 jaar oud? Meld je dan voor 10 februari aan bij Herman van de Brug via hermanvandebrug@stjjmh.nl o.v.v. speeddate. Zet in de mail je naam, contactgegevens en je leeftijd. Â