Persberichten

TuinIdee 2011: volop in bloei
Publicatiedatum: 24-01-2011

Met de lente beginnen de groene vingers van vele tuinbezitters weer te kriebelen. Toe aan een nieuw tuinontwerp of extra aandacht voor de planten nodig na de barre winter? De beurs TuinIdee, 24 tot en met 27 februari in Brabanthallen 's-Hertogenbosch, biedt de oplossing en vormt het toneel voor alles wat met tuinieren te maken heeft. Projectmanager Carinha Uytterhoeven: "De beurs biedt met het TIPplein en Kwekersplein een breed scala aan handvatten voor elke tuinder. Inspiratie opdoen? Bezoek de Voorbeeldtuinen of BalkonIdee en ontdek hoeveel uit iedere vierkante meter tuin te halen is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat TuinIdee te bieden heeft."

Nieuw deze editie is KookIdee, want een tuin is er vooral om te genieten van het buitenleven. Daar hoort natuurlijk koken ook bij. Of het nu met de kookplaat, barbecue of skottelbraai is. Sterren chef-kok Barend Kramer laten zien welke culinaire hoogstandjes mogelijk zijn

Van tuin tot postzegel
De urbanisatie van Nederland zet door. Groepen Nederlanders trekken naar de stad en hebben vaak alleen een balkon aan hun appartement. Dat veel mogelijk is op een balkon wordt tijdens de beurs getoond op onder andere het BalkonIdee paviljoen. Maar ook voor 'echte' tuinen is voldoende te vinden. Hoveniers laten door middel van voorbeeldtuinen van verschillende formaten zien wat mogelijk is. Ideeën opgedaan en zin om direct aan de slag te gaan? De plantjesmarkt biedt uitkomst. Bezoekers kunnen hier direct allerlei plantbaar groen aanschaffen.

Door de bomen het bos niet meer zien?
Met de handen in het haar na de strenge en koude winter? Zie je door de bomen het bos niet meer? TuinIdee zorgt voor de oplossing. Jurgen Smit, voormalig presentator van Tuinieren met Kijkers, is wederom aanwezig en geeft dagelijks demonstraties over onder andere snoeien en tuinverlichting aanleg. Daarnaast worden op het TIPplein. Dagelijks interessante lezingen, presentaties en demonstraties gegeven. Een andere terugkerend succesformule is het Kwekersplein waar bezoekers van TuinIdee terecht kunnen met al hun vragen over zelf kweken en telen. Plantendokter Joop helpt mensen die zich geen raad meer weten met hun zieke plant of ongedierte in de tuin.

Verkiezingen
Niet alleen in het land maar ook op TuinIdee worden diverse spannende verkiezingen gehouden. Tijdens de beurs vindt de finale van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg plaats. Vier teams van jonge leerling-hoveniers leggen de mooiste tuin aan en proberen zo de nationale titel te veroveren.

-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions