Gemeente Boxmeer


Voorstel bestemming `De Box'

Het College stelt de gemeenteraad op 24 februari aanstaande voor om het Boxmeerse gebouw dat nu nog dienst doet als jongerencentrum `de Box' een andere, nog nader te bepalen, bestemming te geven.

Het gebouw is verouderd, niet ingericht op de veranderde behoefte en te groot in relatie tot de aan te bieden activiteiten voor jongeren. Er zou een forse investering noodzakelijk zijn, terwijl er voldoende accommodaties beschikbaar zijn die voldoen aan de vraag. Ook is het gebouw voor een aantal jongeren en hun ouders minder toegankelijk door verkeerde naamsbekendheid.

Het College heeft vastgesteld dat voor de te organiseren activiteiten voor jongeren het gebouw `de Box' niet meer nodig is. Aan de wensen van de jongeren kan door gebruikmaking van beschikbare accommodaties tegemoet gekomen worden.

Het College gaat ervan uit dat voor repetities van bands gebruik gemaakt kan worden van de, nog niet zo lang geleden gerealiseerde "muzieklokalen- repetitieruimten" in de Weyer.

En in het kader van het gemeentelijk accommodatiebeleid kunnen de overige gebruikers terecht in de daartoe bedoelde accommodaties als bijvoorbeeld de Weyer en de gemeenschapshuizen in de kerkdorpen.

Voor de jongere kinderen tot 13 jaar worden op woensdagmiddagen activiteiten georganiseerd in de scholen (dagarrangementen).