Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Amsterdam, 22-02-2011
iens.nl vermeldt hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca
Vanaf nu staan alle vijf officiële SVH Meestertitels op iens.nl
Bezoekers van iens.nl kunnen nu in één oogopslag zien of er een SVH Meester werkzaam is bij een
van de 18.000 opgenomen bedrijven. In de database van iens.nl staan horecabedrijven variërend
van eetcafé tot toprestaurant. De SVH Meestertitel is de hoogst haalbare graad van
vakbekwaamheid in de horeca. Nederland kent 5 officiële SVH Meestertitels: Meesterkok,
Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterschenker en Wijnmeester. Volgens Google Analytics
heeft iens.nl 5 miljoen unieke bezoekers per jaar en 5.5 miljoen pageviews per maand. Daarmee is
iens.nl de meest gebruikte digitale restaurantgids van Nederland.
Kwaliteitsaanduiding
Het feit of er een SVH Meester werkzaam is bij horecabedrijven op iens.nl, geldt als kwaliteitsstempel.
Tevens stelt dit SVH en iens.nl in staat de naamsbekendheid en de waarde van de SVH Meestertitels te
vergroten onder de consumenten en professionals die leren, werken en ondernemen in de horecabranche.
Hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid
De SVH Meestertitel bestaat sinds 1980 en is de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de
horecabranche. Een SVH Meester beschikt over zeer gespecialiseerde vakkennis, is minimaal 10 jaar op
het hoogste niveau werkzaam, en draagt bij aan een uitstekende reputatie van het bedrijf waar hij
werkzaam is en in het bijzonder van zijn beroep. Een SVH Meester heeft een voorbeeldfunctie en geldt als
inspirator voor de huidige en toekomstige horecageneratie. Dat de lijsten, met daarop de 261 personen die
in het bezit zijn van een van de vijf SVH Meestertitels, zich laten lezen als een 'who is who' van de
Nederlandse culinaire wereld, zal niemand verbazen.
iens
In 1998 besluit Iens Boswijk de eerste democratische restaurantgids uit te geven. Een gids die zich door
onafhankelijkheid, volledigheid en betrouwbaarheid onderscheidt van bestaande gidsen. Een gids die een
eerlijk beeld geeft van hoe het er dagelijks aan toe gaat in een restaurant. En dat kan alleen als je de
restaurantbezoeker aan het woord laat. Ze stuurt 60 'proevers' op pad om de restaurants in Amsterdam
aan een culinair onderzoek te onderwerpen. Hun commentaren vat ze samen en bundelt ze in de eerste
IENS Restaurantgids: "Restaurants van Amsterdam". Het is meteen een groot succes. Met vrijwel alle
restaurants van Amsterdam, op alfabet gerangschikt en gecategoriseerd in meer dan 30 rubrieken, is de
gids uniek in zijn soort. Anno 2011 zijn er ruim 120.000 geregistreerde proevers die restaurants in heel
Nederland beoordelen. Hun bevindingen worden niet meer met de hand in een proefschrift geschreven,
maar vinden dagelijks digitaal hun weg naar de site. De database met 18.000 bedrijven zijn ingedeeld in
100 te doorzoeken rubrieken. Volgens Google Analytics heeft iens.nl 5 miljoen unieke bezoekers per jaar
en 5.5 miljoen pageviews per maand. Daarmee is iens.nl de meest gebruikte digitale restaurantgids van
Nederland.
SVH
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) voert al 65 jaar namens sociale partners in de horeca taken uit
op het gebied van werk en scholing en levert producten en diensten aan professionals in de horeca.
SVH is er voor iedereen die werkt, leert of onderneemt in de horeca. Zo voert SVH campagnes voor
voorlichting, werving en scholing en organiseert al 40 jaar het Nationaal Kampioenschap Horeca.
Daarnaast ontwikkelt SVH digitale hulpmiddelen, geeft leermiddelen uit voor horecaprofessionals,
organiseert SVH branche-examens en verzorgt SVH-branchediploma's waaronder SVH Leermeester en
Sociale Hygiëne. SVH is hét aanspreekpunt voor de Nederlandse horeca.
Voor meer informatie over iens en de 5 SVH Meestertitels zie: www.iens.nl/svh-meestertitel en
www.svh.nl.
Ingezonden persbericht