CDA


Overijssel | Piet Hein Donner op bezoek in Almelo dinsdag 22 februari 2011

Maandag 21 februari bezocht CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk samen met minister Piet Hein Donner de gemeente Almelo, in het kader van âcontact met de samenlevingâ. Tijdens het bezoek heeft Theo Rietkerk namens CDA Overijssel het pact âCDA sterk voor de stedenâ (klik hier voor het pact) overhandigt aan minster Donner, waarin CDA Overijssel aandacht vraagt voor het grotestedenbeleid in de provincie.

Jan Kamst, directeur woningstichting St. Joseph, ontving de delegatie. Jack Blom, kandidaat-Statenlid uit Almelo, vertelde dat de wijk Sluitersveld een praktijkvoorbeeld is van noaberschap, waarna wethouder Jan van Marle de promotiefilm van Almelo liet zien. Vervolgens werd lopend een bezoek gebracht aan The Readshop, waar een gesprek plaatsvond met Eric Snijders van de winkeliersvereniging Sluitersveld. Hier werd duidelijk dat door initiatieven als 'Doe een wens' de bewoners en ondernemers elkaar goed weten te vinden. De bewoners vinden een luisterend oor bij de winkeliers. Sluitersveld biedt een aanvulling op het centrum, maar is tevens uitvalsbasis voor de omliggende dorpen.

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het dakterras van de appartementen van het Eskerplein, waar de bewonerscommissie vertelde hoe zij bijdragen aan de activering van de bewoners en de sociale samenhang in de wijk. Tijdens de lunch op woonvorm Weidehof vond een gesprek plaats met een van de bewoners.
Zowel de lijsttrekker als de minister spraken lovende woorden over de mensgerichte aanpak van de woningstichting, de winkeliersvereniging en de bewonerscommissie, waarbij de omgeving niet uit het oog verloren wordt.

Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, Statenlid Hetty Visser, Provinciale kandidaten Jack Blom, Rob Engbers, Henk Kerkdijk en Jan Bolte, wethouder Jan van Marle en bestuur- en fractieleden van CDA Almelo waren aanwezig.