Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 18 februari

Alkmaar, 18-02-2011 o 14.00 uur

Politie zoekt getuigen van vuurwerkbom

Bergen, vrijdag 18 februari

De politie zoekt getuigen van vernielingen door een vuurwerkbom op het Molenweidtje in Bergen. Pas nu werd ontdekt dat er een gat zat in het dak van een sporthal. Het gat was veroorzaakt door een metalen buis waar vermoedelijk vuurwerk in gestopt was. Een deel van de buis werd in de sporthal aangetroffen. Een ander deel van het zelfgemaakte explosief lag buiten aan de andere kant van een voetbalveldje. Vermoedelijk is de vuurwerkbom vastgemaakt aan een bankje bij het sportveldje. Het bankje was totaal vernield.

Vreemd genoeg heeft niemand de enorme knal waarmee deze vuurwerkbom uit elkaar is geklapt gemeld. Ook werden de vernielingen niet eerder bij de politie aangegeven.

De politie is op zoek naar getuigen van de explosie die vermoedelijk heeft plaatsgevonden tussen 11 en 14 februari. De politie in Bergen is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelle jongens

Heerhugowaard, 16 februari

Op woensdagavond omstreeks 21.00 uur kreeg een 35-jarige Alkmaarder een bekeuring omdat hij op de Westtangent in Heerhugowaard fors te hard reed. De man werd in zijn auto geklokt met een snelheid van 102 km per uur, terwijl ter plaatse niet harder gereden mag worden dan 50 km per uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km te hard had gereden. Hierbij bleek bovendien dat de man nog maar twee weken zijn rijbewijs had. Volgens de man had hij wel ervaring met autorijden. Hij had immers jaren zonder rijbewijs gereden ...

Wieringerwerf, donderdag 17 februari

Op donderdagmiddag, omstreeks 15.00 uur reed een 42-jarige man uit Julianadorp in een personenauto over de A7 in de richting Den Oever. Hij werd hierbij gevolgd door een onopvallende politiemotorfiets. De man ging steeds iets harder rijden, totdat hij ter hoogte van Wieringerwerf een vrij constante snelheid van 188 km per uur had. De man kreeg een proces-verbaal. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed (ter plaatse is 120 km per uur toegestaan) moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbraak

Middenmeer, donderdag 17 februari

Op donderdagavond werd tussen 19.00 en 19.45 uur ingebroken in een woning aan de Dr. Lovinkstraat in Middenmeer. De daders waren het pand binnengekomen door aan de achterzijde een raam open te breken. Eerder werd gepoogd een bovenlicht te openen. Uit de woningen werden onder anderen een laptop, een GSM en sieraden ontvreemd.

Heler aangehouden

Alkmaar, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.55 uur hield de politie op de Kanaalkade in Alkmaar een 45-jarige man uit Alkmaar aan. De man viel op doordat hij op een damesfiets reed, waarvan het zadel veel te hoog stond afgesteld. Bestuurder en fiets hoorden duidelijk niet bij elkaar. Ook was de fiets niet meer voorzien van het originele slot. Bij controle bleek het rijwiel op 23 oktober 2009 als gestolen te zijn opgegeven. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de fiets in beslag.

Dubbele inbraak in school

Alkmaar, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd een inbraak ontdekt in een schoolgebouw aan de Kortenaerkade in Alkmaar. De daders waren binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de woning werden vermoedelijk twee beeldschermen ontvreemd. Een nacht eerder werd ook al via hetzelfde raam ingebroken. Toen werd een laptop ontvreemd.

Brandstichting

Alkmaar, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 06.15 uur bleek er brand te zijn in een woning aan de Waterhoenstraat in Alkmaar. Het betrof een appartement dat grotendeel uitbrandde. De gewaarschuwde brandweer kon voorkomen dat het vuur naar andere woningen oversloeg. Direct omwonenden kregen het advies om tijdelijk een ander onderkomen te vinden. Een buurtbewoonster bleek zoveel rook binnen te hebben gekregen dat zij voor behandeling moest worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De bewoner van het uitgebrande pand, een 22-jarige man werd korte tijd later door de politie aangehouden nadat hij elders in de stad zijn ouders had bedreigd met een mes. Na een gesprek met de politie gaf hij het mes af en kon hij worden aangehouden. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de brandsoorzaak. Brandstichting door de bewoner wordt niet uitgesloten.

Gestolen auto betrokken bij aanrijding

Hoorn, donderdag 17 februari

Op donderdagavond omstreeks 18.15 uur bleek in de Roerdomp in Hoorn een geparkeerd staande auto te zijn aangereden. Een bewoner had zijn auto daar geparkeerd en zag dat er een grote deuk ingereden was door een groene personenauto. De auto was ter plaatse achtergebleven. De bestuurder was er echter vandoor gegaan. Bij controle bleek het voertuig gesignaleerd te staan. De auto was op 15 februari gestolen.

Overval op slijterij

Hoorn, donderdag 17 februari

Op donderdagmiddag omstreeks 15.20 uur werd een overval gepleegd op een slijterij aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. Op dat moment bevond zich een 31-jarige medewerkster in de winkel toen een man binnenkwam. Het ging om een blanke man van ongeveer 35 jaar. Hij droeg een lange zwarte jas en een zwart bolhoedje op zijn kaalgeschoren hoofd.

De man ging bij de kassa staan en bedreigde de winkelmedewerkster met een scherp voorwerp. Hij eiste vervolgens geld uit de kassa. Toen de overvaller geld had, ging hij er lopend vandoor in de richting Veemarkt.

Pizzakoerier loopt gebroken been op

Anna Paulowna, donderdag 17 februari

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur reed een 19-jarige man uit Anna Paulowna op een bromfiets (pizzakoerier) over de J.C. Geerligslaan in zijn woonplaats. Vanuit tegengestelde richting kwam een automobilist die linksaf wilde slaan. De bestuurder van de auto, een 28-jarige Haarlemmer, had de bromfietser niet gezien. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser vermoedelijk een been brak. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Auto tegen een boom

Schagen, donderdag 17 februari

Op donderdagavond omstreeks 20.35 uur reed op de Julianalaan in Schagen een 22-jarige Alkmaarder met zijn auto tegen een boom. De man reed met hoge snelheid vanaf de Zuiderweg de Julianalaan op. Hier raakte de auto in een slip, gleed van de rijbaan af en kwam in de linkerberm tot stilstand. De bestuurder en zijn drie passagiers liepen onder anderen rug- en nekklachten op. Zij werden voor onderzoek overgebracht naar verschillend ziekenhuizen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.20 uur zag de politie een personenauto rijden op de Kwakelkade in Alkmaar. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 295 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve drie maal het voor hem geldende maximum.

De man gaf zijn naam op, maar kon zich niet legitimeren. Bij nader onderzoek bleek de opgegeven naam vals te zijn. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zijn auto in beslag genomen worden in verband met eerdere gevallen van rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen omstreeks 05.50 uur controleerde de politie een 20-jarige Amsterdammer in een personenauto op de Ilpenwaard in Alkmaar. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 530 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zes maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vernieling autos

Hoorn, donderdag 17 februari

Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur trof de politie op de Boogschutter in Hoorn drie personenautos aan die waren bespoten met vermoedelijk verf. Een van de eigenaren was ter plaatse en deed aangifte. De politie benadert nog de eigenaren van de andere twee autos. Eventuele andere slachtoffers of getuigen van deze vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto nu echt kwijt

Den Helder, donderdag 17 februari

Op donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur zag de politie een 21-jarige man uit Den Helder in zijn woonplaats op de Rijksweg rijden in een personenauto. Van de auto was op 30 januari het kenteken ingevorderd. Reden hiervoor was de slechte technische staat waarin het voertuig verkeerde. Omdat de man nu met een ingevorderd kenteken reed, werd de auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 17 februari

Op donderdag werd tussen 14.30 en 17.15 uur een bromfietscontrole gehouden op de Stationsweg in Alkmaar. Van de dertig gecontroleerde bromfietsen waren er drie opgevoerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. Tussen 18.45 en 20.10 uur werd gecontroleerd op het Kerkplein in Alkmaar. Van de 25 gecontroleerde bromfietsen bleken er vijf opgevoerd te zijn. Een van de bromfietsen haalde zelfs een snelheid van 91 km per uur op de rollentestbank.

Naast de bekeuring wegens te hoge constructiesnelheid werden ook bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm, zonder rijbewijs, voor defecte verlichting, negeren van rood verkeerslicht en een inrijverbod.

Diefstal auto

Castricum, vrijdag 18 februari

Op vrijdagmorgen werd tussen 11.15 en 11.30 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Henri Schuytstraat in Castricum. De eigenaar had de auto bij een winkel geparkeerd en had het portier afgesloten. Toen hij een kwartiertje later terug kwam, bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een grijze Peugeot 307 met het kenteken 80-RP-HD.