Hoefnet

Nieuws

Twee KWPN-ers er bij voor Weber

16-02-2011

De Amerikaanse vierspanrijder heeft twee KWPN-paarden er bij voor zijn vierspan. De 10-jarige Uniek (v. Humalaya) en de 8-jarige Splash (v. Nando) zijn door de Amerikaanse Jane Forbes Clark aangekocht en ter beschikking gesteld aan Weber.

Jane Forbes Clark had de paarden vorig jaar geleased van de Amerikaanse tweespanrijdster Keady Cadwell en stelde ze vervolgens ter beschikking aan Jimmy Fairclough. Fairclough nam met succes deel aan de Wereldruiterspelen in Kentucky, waar hij individueel negende werd en zilver won met het Amerikaanse vierspanteam. Keady Cadwell nam in 2009 met Uniek en Splash deel aan het WK tweespannen in Kecskemét waar ze op de 18e plaats eindigde.
Clark is een actieve supporter van de Amerikaanse paardensport op het hoogste niveau. Zij ondersteunde jarenlang vierspanrijder Jimmy Fairclough en is tevens voorzitter van de United States Equestrian Team Foundation.

Chester Weber is blij met zijn nieuwe paarden: "Ons doel in 2011 is om ons voor te bereiden op het WK in Riesenbeck 2012 en ons te blijven richten op de Wereldruiterspelen 2014 in Frankrijk," vertelt Weber. Het zou ook leuk zijn om voor de negende keer Amerikaans kampioen te worden."

www.chesterweber.com

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Splash (links) en Uniek (rechts) Splash (links) en Uniek (rechts) (foto: Live Oak Combined Driving)