Burgers Zoo

Winterlezingen: 16 februari Sandra Bakkers - Monniksgieren

Al is het nog herfst, de `winterlezingen' komen er weer aan: vanaf oktober t/m april elke derde woensdag van de maand om 19.30u. Pak dus nu de agenda en noteer in elk geval de eerste!

Avondlezing 16 februari 2011: Monniksgieren in de vrije natuur Woensdagavond 16 februari om 19.30 uur is Sandra Bakkers te gast in Burgers' Zoo. Zij houdt zich intensief bezig met monniksgieren die in de vrije natuur leven. Europa vormt een deel van het natuurlijke leefgebied van de monniksgier, maar helaas waren veel vogels hier verdwenen vanwege verlies aan leefgebied, jacht en vergiftiging. Dankzij betere educatie van de lokale bevolking en verbeterde natuurbeschermingsprojecten is de monniksgier echter weer aan een opmars begonnen in Europa. Zo heeft Burgers' Zoo meegewerkt aan een herintroductieproject voor deze dieren in Frankrijk. Jonge vogels die in Arnhem zijn geboren, vliegen momenteel in alle vrijheid boven Zuid-Europa, waarbij ze door biologen met enige regelmaat in de gaten gehouden worden. Sandra Bakkers vertelt een aanstekelijk verhaal dat zij illustreert met foto's van deze sierlijke gierensoort.

Reserveringen voor lezingen
Abonnementhouders kunnen lezingen gratis bezoeken, terwijl overige geïnteresseerden vanaf 19.00 uur EUR 2,50 betalen per persoon. Zowel abonnementhouders als overige geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden: per e-mail via info@burgerszoo.nl of telefonisch via T 026 - 445 03 73. Reserveringen vooraf zijn noodzakelijk in verband met de beschikbare zaalcapaciteit.