Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 13-02-2011

Rijden onder invloed van alcohol

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari is een 44-jarige man uit Amsterdam op de Arnhemsebovenweg aangehouden voor het autorijden onder invloed.

Agenten zagen die nacht omstreeks 01.10 uur automobilist slingerend over de rijbaan rijden. Toen agenten hem een stopteken gaven en de man aanspraken op zijn gedrag, sprak de Amsterdammer met een dubbele tong. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 935 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.Hij bleek een beginnend bestuurder te zijn.

Bedreiging

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari een 26-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor bedreiging.

Surveillerende collegas zagen die nacht dat een portier van een horecagelegenheid een man uit de zaak verwijderde. De portier gaf aan dat hij door de Veenendaler mishandeld was. Agenten hielde de man hierop aan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bedreigde de agenten. Na een korte worsteling kon de man worden aangehouden en meegenomen met het politiebureau. Tegen de Veenendaler is proces-verbaal opgemaakt en hij krijg een horecaverbod opgelegd.