Ingezonden persbericht



Hilversum, 9 februari 2011
Het Nationale Automobilisten Onderzoek 2011:

Chantal Janzen favoriete carpooldate

Chantal Janzen is door de Nederlandse automobilist uitgeroepen tot favoriete carpooldate 2011. In de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek werden automobilisten gevraagd om hun persoonlijke top drie samen te stellen van personen met wie ze graag een keertje zouden willen carpoolen. Chantal Janzen is met 16% tot meest begeerde vrouw verkozen om mee te carpoolen. Via een internetpanel werden in januari van dit jaar 614 automobilisten gevraagd naar hun mening.

Logischerwijs zijn het vooral de mannen die Chantal Janzen tot favoriet kiezen. In haar voetsporen treden Prinses Maxima (14%) en Katja Schuurman (12%). De complete Top 5 vrouwen om mee te carpoolen ziet er als volgt uit:

Top 5 vrouwen om mee te carpoolen:


1. Chantal Janzen 16%


2. Prinses Maxima 14%


3. Katja Schuurman 12%


4. Fatima Moreira de Melo 9%


5. Wendy van Dijk 8%

Mark Rutte en Barack Obama favoriete mannen

Onder de mannen zijn Mark Rutte en Barack Obama, met beiden 10%, tot carpoolfavorieten verkozen. Opvallend is dat mannen liever met premier Rutte zouden carpoolen dan vrouwen. Paul de Leeuw komt met 7% op de derde plaats. De complete Top 5 mannen om mee te carpoolen ziet er als volgt uit:

Top 5 mannen om mee te carpoolen:


1. Mark Rutte 10%


2. Barack Obama 10%


3. Paul de Leeuw 7%


4. Andre van Duin 6%


5. Matthijs van Nieuwkerk 6%

Het mobiliteitsplatform www.eileen.nl voert jaarlijks Het Nationale Automobilisten Onderzoek uit. In het onderzoek komen diverse thema's aan bod. Centraal staan zaken als de fileproblematiek, tijdsbesteding in de auto, rijgedrag, verkeersinformatie en het gebruik van communicatie- en informatiediensten onderweg.


---

Noot voor de redactie (