Warchild


Peter Bakker en Bert Koenders in Raad van Toezicht War Child

7 februari 2011 - Peter Bakker, voorzitter Raad van Toezicht War Child War Child heeft de Raad van Toezicht verstevigd met twee nieuwe leden: Bert Koenders, voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking en TNT-topman Peter Bakker, die de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) wordt.

War Child is ontzettend blij met hun keuze voor War Child. Met hun kennis en netwerk gaan Bakker en Koenders een grote bijdrage leveren aan het realiseren van de ambities die War Child heeft. Peter Bakker zet zich al jaren in op het terrein van duurzaamheid en de bestrijding van honger. Hij kiest heel bewust voor War Child: "Het lot van door oorlog getroffen kinderen verdient onze inzet. Nergens gebeurt dit effectiever dan bij War Child", zegt Bakker.

Bert Koenders, Raad van Toezicht War Child Gouden missie Bert Koenders maakte al eerder kennis met War Child toen hij in 2009 met Marco Borsato projecten bezocht in Colombia. "Die indrukwekkende reis heeft mijn ogen nog verder geopend voor de gouden missie van War Child: Kinderen in conflictgebieden een echte kans geven op een nieuw leven," zegt Koenders. "War Child pakt dat goed en effectief aan. Ik kan me geen belangrijker opdracht voorstellen en wil mijn ervaring daar graag voor inzetten!"

Directeur Mark Vogt is opgetogen over de toetreding van Bakker en Koenders tot de War Child Raad van Toezicht: "Voor ons is het cruciaal om met verschillende partijen samen te werken. Wij kunnen het niet alleen. Bakker en Koenders kunnen met hun kennis, expertise en netwerk een directe bijdrage leveren aan onze ambitie om nog meer oorlogskinderen te helpen.

Bij het welkom van Bakker en Koenders hoort helaas ook het afscheid van onze voormalig bestuursvoorzitter Maarten van Dijk, die als vrijwilliger, aanjager en steunpilaar cruciaal is geweest in de ontwikkeling van onze organisatie. Maarten zijn onvermoeibare jarenlange inzet was voor medewerkers in Amsterdam én wereldwijd een enorme inspiratie en ik dank hem namens medewerkers, kinderen en jongeren overal."

Leden RvT
Vorig jaar traden Gerd Junne (hoogleraar Internationale Betrekkingen, UvA) en Willemijn Verloop, oprichter en voormalig directeur van War Child, al toe tot de RvT. Junne is een expert op het gebied van vredes- en veiligheidsvraagstukken en kinderrechtenverdragen. De andere leden van de Raad van Toezicht zijn Xander van Meerwijk (directeur LVG-Holding), Evert Greup (voormalig voorzitter VvAA), en Marcel van Soest (voormalig directielid Artsen Zonder Grenzen, lid van o.m. het Advisory Committee of the Global Unions AIDS Program).