Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep beroving 75-jarige vrouw

Geldermalsen, 06-02-2011 o Vrijdagmiddag tussen 15.30 uur en 15.45 uur werd een 75-jarige inwoonster van Geldermalsen in haar woonplaats van haar tas beroofd. Dit gebeurde bij haar woning aan de Koningsweg. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

De vrouw liep die vrijdagmiddag vanaf de Plaza via de kruising DJ van Wijkstraat terug naar de Koningsweg. Zij liet op het kruispunt twee jongens voorgaan, die zij later herkende als de twee die haar tas hebben weggenomen. Dit gebeurde vlakbij haar huis. De 75-jarige zag de jongens er op een fiets vandoor gaan. Van hun signalement is het volgende bekend:

* De bestuurder van de fiets is een blanke jongen van ongeveer 15-16 jaar.

* De jongen achterop is eveneens blank, circa 15-16 jaar oud, had donkere wenkbrauwen en droeg een zwarte gebreide muts met een witte horizontale streep, een zwarte jas en donkere gympen met witte rand.

Agenten die na de melding bij de vrouw langs gingen, hebben ter plekke haar aangifte opgenomen. Nog diezelfde middag heeft de politie een buurtonderzoek gehouden.

Oproep getuigen
De politie stelt verder onderzoek in en zoekt getuigen. Het kan zijn dat iemand gezien heeft dat de vrouw vanaf de Plaza door de jongens is gevolgd. Getuigen van de beroving en/of mensen die menen de jongens te (her)kennen op basis van de gegeven informatie worden verzocht hun informatie door te geven aan politieteam Geldermalsen, bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 06-02-2011 18:17 | © Regio Gelderland-Zuid |