Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 01-02-2011

Op inbrekerspad?

TILBURG: Agenten controleerden in de nacht van de nacht van dinsdag 18 januari op woensdag 19 januari 2011 een 25-jarige man. Hij gedroeg zich vlak na middernacht erg verdacht in de Korenbloemstraat en dook weg toen hij de agenten zag naderen. Hij had een grote schroevendraaier bij zich, wat reden was voor zijn arrestatie.
Het is binnen de gemeente Tilburg namelijk verboden om onder bepaalde omstandigheden met inbrekersgereedschap op pad te zijn. De man kreeg proces-verbaal en het gereedschap is in beslag genomen voor nader onderzoek door de technische recherche. In het politiebureau bleek verder dat hij nog 19 niet betaalde boetes voor hem openstonden met een totaal bedrag van 2.400,-. Daarnaast stond hij gesignaleerd omdat bij rechterlijk vonnis was bepaald dat hij DNA-materiaal moest afstaan. Sinds 1 februari 2005 geldt de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden. Op grond van deze wet moeten mensen die veroordeeld zijn voor een bepaalde misdrijven verplicht celmateriaal afstaan.
De verdachte is ingesloten in het cellencomplex van de Tilburgse politie.

Artikel 57 Algemene Plaatselijke Verordening voor de gemeente Tilburg Vervoer inbrekerswerktuigen


1. Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

2. Het in het eerste lid gestelde verbod is niet van toepassing indien de in dat lid bedoelde gereedschappen voorwerpen of middelen niet bestemd of gebruikt zijn voor de in dat lid bedoelde handelingen.

Beginnend bestuurder beschonken achter het stuur

TILBURG: De politie betrapte in de nacht van maandag 31 januari op dinsdag 1 februari 2011 een 20-jarige Tilburger onder invloed van alcohol. Dat gebeurde rond 03.00 uur op de Ringbaan Zuid. Hij vestigde de aandacht op zichzelf toen hij door rood licht reed en vervolgens de politiecontrole probeerde te ontwijken. De verdachte werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse apparatuur gaf een uitslag van 475 ug/l, terwijl in zijn geval 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De verdachte haalde zijn rijbewijs eind 2009 en is daarmee een zogenaamde 'beginnend bestuurder'. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd.

Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l (normaal gesproken 220 ug/l).
Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk bij een uitslag van 350 ug/l en hoger.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 01-02-2011 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |