Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Dinsdag 1 februari - Jongerengemeenteraad

28 januari 2011 - Dinsdag 1 februari organiseert de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg voor de achtste keer een Jongerengemeenteraad. Vijfendertig jongeren verdeeld over zeven fracties maken kennis met de gemeentepolitiek en bepalen op democratische wijze wie de winnaar wordt van de projectwedstrijd "Voor de raad ermee!". De winnaar krijgt 10.000 euro voor de uitvoering van het project. De Jongerengemeenteraad kan kiezen uit 4 projectvoorstellen, ingediend door inwoners en instellingen.

Vier projecten
Dit jaar worden er vier projecten aan de Jongerengemeenteraad voorgelegd

- Project 1. Jonge kunstenaars voor hun eigen stad.
- Project 2. Art Community Project

- Project 3. Hier ben ik

- Project 4. Catering

De projectindieners krijgen op 1 februari de kans om hun project overtuigend aan de Jongerengemeenteraad te presenteren. Onder leiding van burgemeester Van der Sluijs bepalen de jongeren tijdens een raadsvergadering wie de winnaar wordt van de projectwedstrijd "Voor de raad ermee!".Dit gebeurt - democratisch - door meerderheid van stemmen. De echte gemeenteraad bekrachtigt diezelfde avond het besluit van hun jonge collega's.

Nieuwsgierig?
Kom dan op 1 februari naar de Jongerengemeenteraad. Van 11.00 tot 13.00 uur vinden de presentaties van de projecten plaats en om 14.30 uur start de vergadering van de Jongerengemeenteraad. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de raadzaal van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74 in Voorburg. U kunt op de publieke tribune plaatsnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Schut via telefoon 070-3008566 of kijken op de site van de JGR.

Programma Jongerengemeenteraad 1 februari 2011

Inspreken?
Ook tijdens vergadering van de Jongerengemeenteraad is er spreekrecht. Het spreekrecht dient wel te gaan over de ingediende projecten. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht dan kun u dit melden bij het secretariaat van de griffie via 070-3008563. Aanmelden kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering.