Gemeente Cromstrijen


root dictee van ACIS en RSG

(19-01-2011)

Op 1, 2 en 3 februari 2011 is het weer tijd voor de Cito eindtoets, waar alle 450 achtste groepers van de scholen van Stichting Acis aan mee doen. Voordat het zo ver is, mag een aantal kinderen uit groep acht de reken- en taalvaardigheid etaleren tijdens het Groot ACIS/RSG dictee dat op dinsdagavond 25 januari 2011 in de aula van de RSG, locatie Hoefsmid, tussen 19.00 en 21.00 uur door het samenwerkend openbaar basis- en voortgezet onderwijs wordt georganiseerd.

Het Groot ACIS/RSG dictee bestaat uit twee delen: het rekendictee (hoofdrekenen) en het taaldictee. Elke Acis basisschool is in de gelegenheid gesteld voor elk onderdeel een leerling uit groep 8 af te vaardigen. Elke deelnemer vertegenwoordigt zijn of haar basisschool en kan eeuwige roem verwerven door als beste te eindigen. Natuurlijk mag elke deelnemer ook zijn of haar eigen supportersgroep mee brengen.

De beide dictees worden gegeven door docenten van de RSG. Leerlingen uit VWO 5 worden ingezet om, onder toezicht van docenten, het werk van de kinderen te corrigeren. Natuurlijk worden de opgaven nabesproken, zodat de deelnemers en toeschouwers van het Groot ACIS/RSG dictee er ook weer iets extra van opsteken. Aan het eind van de avond zal blijken welke leerlingen de eeuwige roem, de titel 'Winnaar ACIS/RSG dictee 2011' en de overige prijzen mee naar huis mogen nemen.

Bron: persbericht Stichting Acis