Volendam Music BV

Persbericht

Volendam, 31 januari 2011

En de Beste kroket van Nederland is...

In navolging van de oliebollen- en de haringtest van het AD, vond 100%NL Magazine het tijd voor een heuse Nationale Krokettentest. Vijf kroketten werden getest op vorm, kleur, geur, vulling, korst en natuurlijk smaak. De FEBO-kroket werd als beste getest en mag zich hierdoor een jaar lang de Beste Kroket van Nederland noemen.

Een jury met daarin de bekende Nederlanders Jan Keizer en Anny Schilder, een lezeres van het magazine, chef-kok van Restaurant Le Pompadour Kino Eerdhuijzen en culinair auteur en columnist Niels Runderkamp, gaven uiteindelijk de hoogste cijfers aan de kroket van FEBO. Hiermee liet de snackketen kroketten van onder andere Van Dobben, Kwekkeboom en Mora achter zich. In een reactie roemt Niels 'de romige geur en smaak afkomstig van het gebruik van echte roomboter en verse eigen gemaakte bouillon'. Alles geteste kroketten zijn rundvleeskroketten.

Niets dan blije gezichten in het hoofdkantoor van FEBO in Amsterdam-Noord. Niels Runderkamp overhandigde het certificaat aan Dennis de Borst, directeur van FEBO. Hij was zichtbaar tevreden met de beoordeling van de jury. "Kwaliteit staat bij ons voorop en dat wordt gelukkig gewaardeerd. De erkenning van de klanten en in dit geval deze jury, is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn. We bestaan dit jaar 70 jaar en onze kroketten worden nog steeds op ambachtelijke wijze bereid. Net als mijn grootvader dat in de beginperiode deed, wordt alles dagelijks vers gemaakt. Dat is onze kracht en zal altijd onze kracht blijven."

De complete test staat in het februarinummer van 100%NL Magazine.