Nieuws en persberichten
Buitenlandse belangstelling voor Limburgse streekproducten
Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken en Internationalisering
ontving zondag vertegenwoordigers van de Duitse Pfalz en de
Noord-Italiaanse regio Roero in Limburg.
Zijn gasten brengen een tegenbezoek aan onze provincie na de studiereis
vorig jaar van Limburgse bestuurders, ondernemers, de stichting
Slowfood Limburg en belangenorganisaties naar dé streekproductenbeurs
van de wereld; de Salone del Gusto Internazionale in de Noorditaliaanse
stad Turijn.
Limburg wil zich op het gebied van gastronomie en streekproducten sterk
profileren en daarbij samen optrekken met de Limburgse grensregios
evenals met de Pfalz en Roero. Daartoe werd afgelopen najaar tijdens de
Salone een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zowel de Pfalz als Roero
hebben al een sterke naam op dit gebied.
De gasten logeren in Hotel Chateau Bethlehem, het Teaching Hotel van de
Hoge Hotelschool in Maastricht, en brachten zondag een bezoek aan
Culinair Educatiecentrum Ria Joosten te Neer waar veel wordt gewerkt
met puur Limburgse streekproducten en aan de Trappistenmonikken van
Abdij Lillbosch te Echt waar het Livar Kloostervarken wordt vetgemest
en als streekproduct aan de man wordt gebracht. Vandaag brengt het
gezelschap een bezoek aan de European Fine Food Fair in het Mecc te
Maastricht.
31-1-2011 11:50
Provincie Limburg