Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Buitenlandse belangstelling voor Limburgse streekproducten Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken en Internationalisering ontving zondag vertegenwoordigers van de Duitse Pfalz en de Noord-Italiaanse regio Roero in Limburg.

Zijn gasten brengen een tegenbezoek aan onze provincie na de studiereis vorig jaar van Limburgse bestuurders, ondernemers, de stichting Slowfood Limburg en belangenorganisaties naar dé streekproductenbeurs van de wereld; de Salone del Gusto Internazionale in de Noorditaliaanse stad Turijn.

Limburg wil zich op het gebied van gastronomie en streekproducten sterk profileren en daarbij samen optrekken met de Limburgse grensregios evenals met de Pfalz en Roero. Daartoe werd afgelopen najaar tijdens de Salone een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zowel de Pfalz als Roero hebben al een sterke naam op dit gebied.

De gasten logeren in Hotel Chateau Bethlehem, het Teaching Hotel van de Hoge Hotelschool in Maastricht, en brachten zondag een bezoek aan Culinair Educatiecentrum Ria Joosten te Neer waar veel wordt gewerkt met puur Limburgse streekproducten en aan de Trappistenmonikken van Abdij Lillbosch te Echt waar het Livar Kloostervarken wordt vetgemest en als streekproduct aan de man wordt gebracht. Vandaag brengt het gezelschap een bezoek aan de European Fine Food Fair in het Mecc te Maastricht.

31-1-2011 11:50