Ingezonden persbericht



Het Groot Omroepkoor bundelt vocale krachten met amateur-koorzangers

Hilversum, 26 januari 2011 ­ Aanstaande zaterdag 29 januari houdt het Groot Omroepkoor in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) een Open Dag. De dag is georganiseerd in samenwerking met de redactie van Zing Magazine en is bedoeld voor amateurkoorzangers. Na de aankondiging van de open dag vorig jaar in Zing Magazine, was de Open Dag binnen 3 dagen volgeboekt.

De overweldigende belangstelling was het gevolg van een artikel over het Groot Omroepkoor in Zing Magazine, oktober 2010. Zangers uit allerlei soorten koren, van kamerkoor tot oratoriumvereniging, meldden zich vervolgens aan voor de Open Dag. Het programma biedt onder meer een kijkje achter de schermen, de uitvoering van enkele hoogtepunten uit het repertoire van het Groot Omroepkoor, workshops en een Sing Along. De dag staat onder leiding van chef-dirigent Celso Antunes en de gastdirigenten Gijs Leenaars en Frank Hameleers. Er wordt gewerkt aan repertoire uiteenlopend van Berio, Poulenc en Verdi tot Händel en Hasse. Het volledige programma is te vinden op de site van het Groot Omroepkoor.

Dit is niet de eerste keer dat het GOK een project organiseert voor amateurzangers. In december vorig jaar werd het succesvolle Kerst Sing-Along evenement georganiseerd in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Hier kwamen niet alleen amateur-vocalisten op af, maar een breder publiek van koorliefhebbers. In 2009 heeft het GOK meegewerkt aan het grote festival "Europa Cantat" dat in Utrecht plaatsvond. Met meer dan 3000 amateurzangers van over de hele wereld werd er een openbare repetitie gehouden en een concert gegeven. De vele positieve reacties op een beroepskoor van formaat hebben ervoor gezorgd dat het GOK met veel plezier tijdens evenementen haar inspiratie deelt met amateurzangers en andere geïnteresseerden.

Zaterdag 29 januari 2011
Muziekcentrum van de Omroep, Studio 1
10.15 tot 17.00 uur
Open Dag Groot Omroepkoor

Over het Groot Omroepkoor
Het Groot Omroepkoor is het grootste professionele koor van Nederland. Het treedt a capella en in samenwerking met het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie frequent op in omroepseries als de ZaterdagMatinee en de Vrijdag van Vredenburg, en wordt geregeld uitgenodigd bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker. Het Groot Omroepkoor ziet niet alleen het inspireren van amateurzangers als een belangrijk onderdeel van haar taak, maar ook het coachen van een nieuwe generatie koordirigenten, onder meer in de tweejaarlijkse Eric Ericson Masterclass.


---