Politie Groningen

Zaterdag 29 januari 2011

Provincie Groningen , 29-01-2011

Bromfietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 45-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed over het Hanzeplein nabij het UMCG. Op het moment dat de bromfietser een 47-jarige automobilist uit Groningen links inhaalde, sloeg de automobilist ook linksaf. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De auto raakte beschadigd maar kon wel verder rijden.

Vrachtwagenchauffeur ramt viaduct

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgenongeveer 2 uur een rijstrook aan van de Ketwich Verschuurlaan afgesloten.Politieagenten troffenop de van Ketwich Verschuurlaan in Groningen een vrachtwagen aan die zich met betonplaten had klemgereden onder het viaduct van de A28.De56-jarige chauffeur uit Ouwsterhaule kwam met zijn vrachtwagen vanaf het Julianaplein over de A28 en nam de afslag Groningen Zuid. Daar sloeg hij linksaf, om onder het viaduct door te gaan. Een van de betonplaten werd door de klap tegen de bovenzijde van het viaduct van de trekker afgedrukt. Deze kwam gedeeltelijk op de rijbaan terecht. Er raakte bij het incident niemand gewond. Verkeer op de A28 ondervond hiervan nauwelijks hinder. De betonplaten zijn met behulp van een kraan verwijderd.De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Overval op Harense bloemenzaak

HAREN Een nog onbekende man heeft vrijdagmiddag een bloemenzaak op de Brinkhorst in Haren overvallen. Omstreeks 17:00 uur kwam de overvaller de bloemenwinkel binnen. Vrijwel direct bedreigde de overvaller twee medewerksters en eiste geld. De dader griste geld uit de kassalade en liep vervolgens met de buit naar buiten. Hij ging er daarna rennend vandoor. De overvaller is een man met een donkerbruine huidskleur, 30/40 jaar oud, kort kroeshaar, 1.80/1.85 mtr. Hij was gekleed in een donkerkleurige driekwart stoffen jas en hij droeg een zwarte rugzak bij zich. De politie stelde direct met meerdere eenheden op grond van een goede omschrijving van de dader een zoektocht in. De zoektocht was echter zonder resultaat. Beide medewerksters werden door het Bureau Slachtofferhulp opgevangen. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen, die omstreeks 17:00 uur iets van de overval en/of de dader hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Het Roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek.

Duo voor bedreiging aangehouden

GRONINGEN -De politie heeft vrijdagavond twee mannen (26 en 37 jaar) uit Groningen aangehouden. Er was bij de politie melding binnengekomen dat twee fietsende mannen (46 en 47) uit Zuidwolde en Groningen op het Heerdenpad waren bedreigd met een mes. Het bleek dat beide fietsers door een man op een snorfiets waren ingehaald. De snorfietser had met een mes stekende bewegingen gemaakt naar beide fietsers. Even verderop werden zij aangesproken door een tweede man die hen vroeg of hij wat mocht vragen. Beide fietsers waren daarna hard doorgefietst en belden direct de politie. Bij een zoektocht in de omgeving konden agenten beide verdachten op basis van signalementen aanhouden. Na fouillering vonden agenten een mes en een schroevendraaier in hun kleding. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat in Groningen. De politie stelt een onderzoek in. Ook bekijkt zij of de verdachten verantwoordelijk zijn voor de recentelijk straatroven op het Heerdenpad.

Kassaroof in avondwinkel

DELFZIJL Twee onbekende mannen hebben vrijdagavond geld uit een kassalade uit een avondwinkel aan de Oude schans in Delfzijl gestolen. De 56-jarige eigenaar van de avondwinkel stond tijdens de roof in de winkel. Twee onbekenden mannen kwamen omstreeks 22:00 uur de winkel binnen. Een van de mannen sprong over de toonbank en nam uit de kassalade een onbekend geldbedrag weg. Beide daders gingen er direct met de buit vandoor. Toen de politie in de avondwinkel kwam weigerde de eigenaar alle medewerking aan het onderzoek.

Stadjer voor belediging aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer verbleef na een incident korte tijd op het politiebureau aan de Rademarkt. Hier kreeg hij een gebiedsontzegging voor de binnenstad. Toen de Stadjer weer kon gaan vond hij het nodig om agenten uit te schelden. De 20-jarige werd aangehouden voor belediging. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw voor mishandeling aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft vrijdagnacht een 31-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden voor mishandeling van twee plaatsgenoten. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een café op het Marktplein in Winschoten. Het bleek dat de 31-jarige verdachte om onduidelijke reden een 45-jarige vrouw was aangevlogen. Toen de 46-jarige man van het slachtoffer tussen beiden sprong kreeg ook hij de volle laag. De man moest zijn koene hulp bekopen met een aantal krabwonden in zijn gezicht. De amokmaakster werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. Zij hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wanbetaler gewond na vluchtpoging

GRONINGEN -De parketpolitie houdt regelmatig actiedagen om nog zoveel mogelijk openstaande justitie vorderingen/boetes te innen. Hierbij raakte zaterdagmorgen een 30-jarige man uit Delfzijl behoorlijk gewond. De parketpolitie probeerde de man in zijn woning aan het Sont in Delfzijl aan te houden. Voor hem stond een gevangenisstraf van 14 dagen open. Na aanbellen werden de agenten niet binnengelaten. Plotseling hoorden zij een doffe harde klap aan de achterkant van de woning. Het bleek dat de Delfzijlster had geprobeerd om via het zolderraam te vluchten met aan elkaar geknoopte lakens. Hierbij was hij van een aanzienlijke hoogte naar beneden gevallen. Hij werd door een ambulance met arm- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zal op een later tijdstip zijn straf moeten uitzitten. Aan de Boelemaheerd in Groningen werd in haar woning een 35-jarige vrouw aangehouden. Zij had nog voor ruim 1300 euro aan boetes en/of 20 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat de vrouw de boetes niet kon betalen werd zij ingesloten.

Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.