Verrukkelijke Italiaanse Slow Food wijn-spijs clinics in Zeist


6 wijn-spijs clinics in 2011: voor elk seizoen een passende "Bere Bene, Mangiare Bene" clinic.

Zeist, 20110107 -- Vini del Mondo, importeur van Italiaanse wijnen en Arte Culinaria, hét kookatelier in de klassieke, authentieke Italiaanse keuken, organiseren samen in 2011 een 6-tal inspirerende Italiaanse Slow Food wijn-spijs clinics. Tijdens elke clinic worden 12 gerechten gemaakt die worden gecombineerd met 12 wijnen. Om de aandacht van alle deelnemers vast te houden wordt elke clinic gesplitst in 3 sessies van steeds 4 gerechten en 4 wijnen. Deze sessies hebben soms een heel actief karakter, soms zijn ze meer informatief van aard.

Algemene info

  • Locatie: de inspirerende Siematic showroom in Zeist (Steynlaan 8).

  • Maximum aantal deelnemers: 24 per avond of middag

  • Kosten ¤30,- per persoon (muv de "Buon Natale" workshop)

  • Meer info op de website: www.vinidelmondo.nl

  • Contact: info@vinidelmondo.nl of bel naar 06-622236520


De "Bere Bene, Mangiare Bene"  clinic Kalender
28 januari 2011: Italia dal fuoco

Tijdens de eerste wijn - spijs avond komen er gerechten en wijnen voorbij die passen bij deze periode, waarbij je 's-avonds lekker bij het haardvuur kruipt. Stevige smaken, kruidig en krachtig.
Aanvang 20u tot 22:30u (evt uitloop tot 23u).
Kosten ¤30,- per persoon.

24 maart 2011: Cenno alla primavera

In maart kan het nog fris zijn. Wanneer de lente er nog niet is, gaan we met deze proefavond de winter verjagen, ook al is het maar voor één avond! Wijnen en gerechten die doen verlangen naar het voorjaar, die de lente in ons aanwakkeren. Subtiele smaken, frisse wijnen en gerechten, die nog voldoende kracht hebben om te passen bij een frisse avond na een mooie dag.
Aanvang 20u tot 22:30u (evt uitloop tot 23u).
Kosten ¤30,- per persoon.

29 mei 2011: Vis en fruitig

De terrassen zijn weer open, de tuinsetjes staan weer buiten. De avonden zijn zwoeler aan het worden. Dan denk je aan frisse wijnen met mooie zuren, wit of bubbel. Of natuurlijk rosé of licht gekoeld rood. Eten mag wat lichter, het liefst niet teveel moeite. Snel bereiden en dan weer genieten van de dag.
Aanvang 14u tot 17u.
Kosten ¤30,- per persoon.

24 juli 2011: Italiaanse BBQ

Niet iedereen gaat naar Italie en heeft de kans om daar langs de kant van de weg een Italiaanse BBQ mee te maken. Daarom houden we in Zeist een Nederlandse variant hierop. Op het weer geven we helaas geen garantie, op de kwaliteit van de wijnen en het eten wel!
Geen worst en hamburgers, maar top eten van de grill. En wijnen die het bittertje van geschroeid eten aankunnen. Heerlijk!
Aanvang 14u tot 17u.
Kosten ¤30,- per persoon.

7 oktober 2011: Funghi e tartufi

Het paddenstoelen en truffelseizoen is weer begonnen: reden om hier uitgebreid bij stil te staan. Gezien de vindplaats van met name de truffel zal de proeverij voor een belangrijk deel bepaald worden door wijnen en gerechten uit Toscane en Piëmonte, met een wat uitgesprokener smaak.
Aanvang 20u tot 22:30u (evt uitloop tot 23u).
Kosten ¤30,- per persoon.

22, 23, 24 en 25 november 2011: Buon Natale!

De feestdagen komen er weer aan. Altijd weer gedoe over het eten. In deze workshop geven we de keuze uit twee menu's, die we gaan bereiden en opeten. Deze menu's zullen begin september gepresenteerd worden. Deelnemers kunnen een keuze maken welk menu ze willen bereiden. Koken zal worden afgewisseld met uitleg over wijncombinaties (waarom is een bepaalde wijn lekker bij een gerecht en waarom een andere niet) en proeven van de wijn bij het gerecht. Zo komt u dit jaar goedbeslagen ten ijs.
Aanvang 20u tot 22:30u (evt uitloop tot 23u).

Let op: gezien de intensieve begeleiding is het maximale aantal inschrijvingen 10 personen per avond. De prijzen van deze avonden zijn nog niet bekend; dit hangt sterk af van de te koken gerechten en de hierbij gekozen wijnen. Ter indicatie: in 2010 was de prijs ¤75,- per persoon.

Aanmelden

Aanmelden voor één of meerdere Slow Food wijn-spijs clinics doet u via de website van Vini del Mondo.



Vini del Mondo en Arte-Culinaria