Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 28-01-2011

Aanhoudingen voor diefstal en heling van koper

AMERSFOORT De politie heeft na het aantreffen van koper bij twee percelen in het Soesterkwartier en de diefstal van koper van een kunstwerk aan het Valleikanaal diverse verdachten aangehouden. Vier Amersfoorters in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar worden verdacht van het in wisselende samenstelling van diefstal en/of heling van het koper.

Een 19-jarige Amersfoorter wordt verdacht van de diefstal van koper vanaf een kunstwerk bij het Valleikanaal. De diefstal vond in de nacht van 15 op 16 november plaats. De verdachte bekende de diefstal. De gestolen koperen onderdelen van het kunstwerk werden niet meer teruggevonden.

In een schuur aan de Reggestraat werd 10 november een partij gestolen koper aangetroffen. Een 17-jarige jongen en mannen van 18 en 23 jaar worden hiervan verdacht. Het koper bleek te zijn gestolen vanaf een bouwterrein aan de Maatweg. Wijkagenten troffen op 23 november op de Anemoonstraat ook koper aan, die vanaf een bouwlocatie van het Eemplein was gestolen. De verdenking viel daarbij eveneens op de 17- en 18-jarige.

De aanhoudingen vonden medio december 2010 plaats. De recherche rond deze week het dossier af en draagt deze over aan het openbaar ministerie. De verdachten zijn inmiddels naar huis gestuurd in afwachting van behandeling van de zaken op zitting.

Poging beroving

AMERSFOORT Twee jongens probeerden op donderdagavond 27 januari een man te beroven.

Rond 20.50 uur stond een 34-jarige man uit Amersfoort in de fietsenstalling van Amersfoort CS aan het Piet Mondriaanplein bij zijn fiets. Daar werd hij aangesproken door twee jongens. Zij eisten zijn geld of zijn fiets. Toen de Amersfoorter dat weigerde, kreeg hij een vuistslag op zijn gezicht, waarna de verdachten er te voet en zonder buit vandoor gingen. De Amersfoorter liep letsel in zijn gezicht op.

Signalementen:

Blanke jongen, ± 17 jaar, ± 1.80 meter, smal postuur en smal gezicht. Hij had een donkere muts op en droeg vermoedelijk een lichtkleurige jas;

Donkergetinte jongen, ± 17 jaar, ± 1.70 meter en een normaal postuur. Hij had een donkere muts op en droeg vrij grote handschoenen.

Aan getuigen van de poging beroving en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Meerdere slokken te veel op

AMERSFOORT Een automobilist bleek in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari meerdere slokken te veel op te hebben.

Rond 01.55 uur zagen agenten een auto over de Hugo de Grootlaan rijden. Bij navraag bij de meldkamer bleek de APK te zijn verlopen. De agenten gaven de automobilist, een 57-jarige man uit Amersfoort, een stopteken. Bij het uitschrijven van de bekeuring, constateerden de agenten dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.