Vlaamse Overheid

wegdek op verbinding met ring om Brussel (R0) en ter hoogte van afrit Jezus-Eik

E411: nachtelijke herstellingen wegdek op verbinding met ring om Brussel (R0) en ter hoogte van afrit Jezus-Eik

Vlaamse overheid

vrijdag 28 januari 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt volgende week op drie nachten het wegdek van de E411 op twee verschillende locaties op de E411. De bovenste asfaltlaag wordt vervangen op de verbinding van de E411 met de buitenring (R0) en ter hoogte van de afrit Jezus-Eik (nr. 2, richting Namen). Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden op de nacht van dinsdag op woensdag, woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag. Er zal steeds een rijstrook vrij blijven voor het verkeer. De aannemer zal werken van 21:00 uur tot 6:00 uur. Op die manier zal de ochtendspits geen hinder ondervinden.

Twee locaties
De eerste locatie bevindt zich net voor het op- en afrittencomplex van Jezus-Eik (nr. 2), in de rijrichting van Namen. De rechterrijstrook wordt er aangepakt. De tweede locatie bevindt zich iets verderop richting Wallonië, in de omgekeerde rijrichting (richting Brussel), op de afslagstrook naar de buitenring (R0, in de richting van Zaventem/Groot-Bijgaarden). Daar worden de twee rijstroken aangepakt.

Telkens een rijstrook open
Op de locatie net voor de afrit van Jezus-Eik zullen er twee rijstroken afgesloten worden. Omdat de verbinding van de E411 naar de buitenring maar uit twee rijstroken bestaat, worden de rijstroken apart aangepakt. Zo zal er steeds een rijstrook beschikbaar blijven en moet het verkeer niet omgeleid worden.

Duurzame herstellingen met warm asfalt De herstellingen worden uitgevoerd in het kader van een opdracht die dit jaar voor het eerst aanbesteed werd. De aannemer voert duurzame herstellingen uit op wegen met veel winterschade. Om de herstellingen mogelijk te maken, blijven er in Vlaanderen deze winter twee asfaltcentrales actief.