Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Burgernet heeft nu nummerherkenning

Publicatiedatum: 28-1-2011 9:59:02

REGIO - Vanaf 1 februari belt Burgernet niet meer met privénummer of nummer onbekend. Burgernet belt vanaf dat moment met het zichtbare telefoonnummer 0343-529850. Dit telefoonnummer is niet hetzelfde als het telefoonnummer waarnaar teruggebeld kan worden met informatie over een burgernetactie. Dit was en blijft 0800-0011.

De reden om nummerherkenning in te voeren is vooral de ergernis die het bellen met een privénummer veroorzaakte bij de Burgernetdeelnemers. Omdat men hierdoor de oproep niet als een Burgernet-oproep herkent, kiest men er soms voor om niet op te nemen. Hierdoor misten deelnemers soms oproepen, terwijl men juist graag aan elke actie die er in de wijk is, meedoet. Vanaf 1 februari is direct zichtbaar dat Burgernet belt.

Burgernet in Gelderland-Midden
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Zij krijgen een telefonisch een bericht te horen met het verzoek uit te kijken naar een vermist persoon, een vermist voertuig of een verdachte. Vervolgens kunnen zij met het speciale telefoonnummer 0800-0011 bellen als zij informatie over de Burgernetactie hebben.

In de politieregio Gelderland-Midden wordt in Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden Rozendaal, Rijnwaarden, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar inmiddels gebruik gemaakt van Burgernet. De gemeente Arnhem zal rond de zomer van 2011 aangesloten worden bij Burgernet. Inwoners van deze gemeente worden naar verwachting in maart van dit jaar geïnformeerd over de wijze waarop zij deel kunnen nemen aan Burgernet. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.burgernet.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Scholier (14) aangehouden na slaan leraar

Publicatiedatum: 28-1-2011 9:59:29

ARNHEM - De politie heeft woensdagmiddag op een school in Arnhem-Noord een 14-jarige leerling uit de gemeente Lingewaard aangehouden wegens mishandeling. De knaap wordt ervan verdacht zijn 32-jarige docent te hebben geslagen. Omdat hij zou hebben gepraat tijdens het maken van een proefwerk kreeg hij een onvoldoende. De jongen was daarbij zo kwaad geworden zijn dat hij zijn docent zou hebben geslagen. De schoolleiding schakelde de politie in, die de jongen meenam naar het politiebureau voor verhoor. De docent, die overigens geen zichtbaar letsel had opgelopen, deed aangifte. De scholier is later na verhoor aan zijn ouders overgedragen en in afwachting van een beslissing van justitie. (2011010900-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Duitser rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 28-1-2011 9:57:57

ARNHEM - Omdat hij meer 80 km/u te hard reed over de Amsterdamseweg in Arnhem is een 27-jarige Duitse automobilist deze week zijn rijbewijs kwijt geraakt. Agenten van het verkeershandhavingsteam hielden afgelopen woensdagavond 27 januari een snelheidscontrole op de Amsterdamseweg. Daarbij kwam de Duitser met een snelheid van 165 km/u voorbij razen. De man werd aan de kant gezet en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document.
(2011010695-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053