RTL Group

'X FACTOR'-auditie voor groot publiek in Heineken Music Hall

Vonden kandidaten het voorheen al spannend om voor de X FACTOR-jurydesk te verschijnen, aankomend seizoen kijkt er ook een groot publiek mee naar de audities in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op vrijdag 28 januari start de nieuwe reeks van de succesvolle talentenshow X FACTOR bij RTL 4. Juryleden Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen nemen weer plaats achter de beroemde desk en vellen hun oordeel over de kandidaten die op het podium verschijnen. Aan Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de taak om de nerveuze kandidaten gerust te stellen voor hun optredens, af en toe een troostende schouder te bieden en mee te juichen met zangtalenten die door zijn naar de volgende ronde.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: Binnen het genre talentenjachten heeft RTL 4 een grote diversiteit. Bij Hollands Got Talent ziet men zeer uiteenlopende kunsten voorbij komen en The voice of Holland is vooral een podium voor de meer ervaren zangers. Met het internationale succesformat X FACTOR krijgen de boy & girl next door, of ze nou 16 of 60 zijn, alleen of in een groepje zingen, de kans om hun dromen uit te laten komen. De x factor is meer dan zingen. Dit programma hoort bij uitstek thuis op de vrijdagavond van RTL 4, die in het teken staat van talent, muziek en amusement voor het hele gezin.

In vijf auditie-afleveringen blijkt voor welke zangtalenten de droom om verder deel te mogen nemen aan X FACTOR uitkomt.

Uitzending: vanaf 28 januari, elke vrijdag om 20:30 uur bij RTL 4.

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie:
Fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.