Club Zeus, nieuwe film van David Verbeek (R U There, Shanghai Trance), in première op het International Film Festival Rotterdam.
Filmisch portret van hostboys als professionale hartendieven in Shanghai geselecteerd voor "Return of the Tiger".
()
Club Zeus, de nieuwe film van de Nederlandse jonge regisseur David Verbeek, beleeft zijn première op het 40e International Film Festival Rotterdam (26 januari - 6 februari 2011). De film is geselecteerd voor het "Return of the Tiger" programma. David Verbeek regisseerde eerder de lange speelfilm R U There, die in 2010 in het prestigieuze 'Un Certain Regard' van het Filmfestival van Cannes in première ging. Ook regisseerde hij de film Shanghai Trance, waarmee hij genomineerd was voor een Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2008. Het scenario werd eveneens door David Verbeek geschreven. Producent is Raymond van der Kaaij voor het Rotterdamse Revolver Media. In korte tijd is dit inmiddels David Verbeeks vierde film. Zie ook
Binnenkort zijn screeners beschikbaar. U kunt deze opvragen bij MVSP / Monique van Schendelen. David Verbeek is beschikbaar voor interviews.
Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai. Deze jongens werken in een zogenaamde hostclub, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek, liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven terugkomen en soms tienduizenden euro's aan champagne en feesten uitgeven. Leonardo is één van deze hosts, een ingetogen jongen wiens dag begint als de nacht valt en eindigt als de zon weer opkomt. Leonardo verdient goed met het verkopen van aandacht, vriendschap en emotie en hij heeft een dagtaak aan het onderhouden van tientallen 'relaties' met vrouwen. Op een dag staat Sly (27) voor zijn deur, een knappe, slanke jongen en ooit de best verkopende host.
Club Zeus is een filmisch portret van met het leven en de liefde worstelende twintigers in een razendsnel veranderende Chinese metropool. In Club Zeus wordt sociale vervreemding, emotionele afhankelijkheid, verlangen en liefde met elkaar vervlochten in een stad die sneller verandert dan dat haar inwoners volwassen kunnen worden.
De film is ontstaan vanuit de wens van de regisseur en de producent om een filmproject op een alternatieve manier te ontwikkelen en te realiseren. Dit keer niet de eindeloze gang langs diverse subsidieloketten en jarenlange ontwikkel- en productietijden, maar de ambitie om het momentum dat een creatief idee heeft zo snel mogelijk te benutten. Met een basis filmplan voor een korte, experimentele film werd een klein budget opgehaald, wat in het geheel werd aangewend voor de shoot in Shanghai. De film werd in tien dagen met een volledig Chinese crew in Shanghai gedraaid, aan de hand van een ruwe versie van een 40 pagina tellend scenario en gebruikmakend van veel improvisatie. In de daaropvolgende maanden is op eigen kracht een eerste lange versie gemonteerd, op basis waarvan het Nederlands Fonds voor de Film besloot een aanvullende bijdrage te verlenen om het project als een lange speelfilm af te werken. Middels deze alternatieve, lowbudget guerrilla aanpak, zijn regisseur en producent erin geslaagd om in korte tijd, met weinig middelen en veel enthousiasme van cast en crew een prachtige lange speelfilm te realiseren.