Gemeente Krimpen aan den IJssel


Energieavond een groot succes

Meer dan 160 bezoekers kregen op de Energieavond informatie over het tegengaan van energieverspilling in huis. Een aantal mensen maakte al direct een afspraak om verder te praten met een bedrijf dat energiebesparende maatregelen uit kan voeren of vroeg om een maatwerkadvies voor de eigen woning.

De gemeente heeft bewonersbrieven verspreid, een duurzaamheidskatern opgenomen in de Klinker en persberichten geplaatst in de lokale media. Bovendien konden bezoekers tegen inlevering van een waardebon een doordrukstekker of spaarlamp ophalen. Vooral de bewonersbrief bleek een groot succes. Een aantal mensen was samen met hun buren gekomen en overwogen om ook samen maatregelen te gaan nemen. Anderen kwamen juist bekenden tegen op de markt. De bezoekers waren enthousiast over de avond en vooral de demonstratie radiatorfolie plakken werd goed beoordeeld.

De Energieavond maakt onderdeel uit van de campagne "Energieloket Stadsregio Rotterdam", een campagne die erop gericht is bewoners attent te maken op de mogelijkheden voor energiebesparing in de woning.

Als u niet bij de avond aanwezig kon zijn, dan kunt u op de website www.energieloket.nl adressen vinden van bedrijven die u goed kunnen adviseren over maatregelen. Ook vindt u hier heel veel informatie over subsidies en over kleine maatregelen die weinig kosten maar veel opleveren.