Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetsluis maakt in 2011 een toekomstvisie mét de stad

Stadsvisie Hellevoetsluis 2030: Dromen, denken, doen Hoe ziet Hellevoetsluis er uit over twintig jaar; wat voor stad wil Hellevoetsluis zijn? Een echte toeristenstad met een bruisend uitgaansleven? Een forensenstad? Een werkstad? Een seniorenstad met alle voorzieningen die daarbij passen? Een groeikern met uitbreiding van werkgelegenheid, voorzieningen en woningen? U hebt daar zelf een stem in.

De gemeente Hellevoetsluis gaat van start om een toekomstvisie op te stellen: de Stadsvisie Hellevoetsluis 2030. De visie moet antwoord geven op de vraag `Wat voor stad wil Hellevoetsluis zijn? Op alle gebieden: wonen, werkgelegenheid, toerisme, recreatie, voorzieningen enzovoorts. Zodat we de komende jaren gericht aan de slag kunnen om de visie te verwezenlijken.

Dat gaan we niet alleen doen. Samen met ondernemers, belangenorganisaties en verenigingen willen we eerst nadenken over het ideale toekomstplaatje van Hellevoetsluis en wat het beste bij Hellevoetsluis past én realistisch is. Tijdens een eerste werkbijeenkomst op 31 januari beginnen we daarmee. Begin maart is er een vervolgsessie, waarna we verschillende toekomstscenario's gaan uitwerken. In het voorjaar kunnen inwoners van Hellevoetsluis gaan reageren op deze toekomstbeelden en hun mening geven over de toekomst van Hellevoetsluis. Op basis daarvan wordt uiteindelijk één toekomstbeeld gekozen en uitgewerkt tot een stadsvisie.

Het is uiteindelijk de gemeenteraad die een besluit neemt over de stadsvisie; dat zal gebeuren in het najaar. Maar daar blijft het niet bij, vervolgens gaan we aan de slag: de richting inslaan die de stadsvisie aangeeft en ontwikkelingen in gang zetten die daarbij horen. De Stadsvisie Hellevoetsluis 2030; eerst dromen, vervolgens denken en daarna doen!


01/26/2011