Gemeente Heeze-Leende


Peuterwerk samengevoegd met kinderopvang

Het peuterwerk is geïntegreerd met de kinderopvang per 1 oktober 2010. Dat betekent dat kinderopvangorganisaties de mogelijkheid hebben om bij voldoende deelname van peuters een peuterprogramma uit te voeren.

Wet kinderopvang

Het peuteraanbod valt na de harmonisatie onder de Wet kinderopvang. Alle regels met betrekking tot kwaliteit van de kinderopvang en tegemoetkoming in de kosten aan ouders, worden in deze wet geregeld. Voor ouders blijft het mogelijk om uitsluitend voor twee dagdelen een peuterprogramma af te nemen.

Tegemoetkoming in de kosten

Kinderopvangtoeslag
Zo is het mogelijk om via de Belastingdienst een tegemoetkoming in de kosten te krijgen via de kinderopvangtoeslag.

Gemeentelijk gesubsidieerd tarief
Ouders die niet in aanmerking komen voor de kinderopvangtoeslag (zoals bepaald in de Wet kinderopvang), kunnen in aanmerking komen voor een gemeentelijk gesubsidieerd tarief. Het gemeentelijk gesubsidieerde tarief heeft uitsluitend betrekking op de afname van twee dagdelen per week, gedurende 40 weken per jaar.
De subsidie wordt voor deze ouders betaald aan een instelling voor kinderopvang die voldoet aan een aantal voorwaarden op grond van de Beleidsregel Peuterprogramma.
Om als ouder gebruik te kunnen maken van deze regeling dient u een verklaring in te vullen dat u geen recht heeft op de kinderopvangtoeslag. Het formulier ("Verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag") en de toelichting staan op deze website en zijn eveneens verkrijgbaar bij de kinderopvangorganisaties.

Op de volgende locaties wordt op dit moment het peuterprogramma aangeboden:

* Kids Talent, Spinner 2 5591 NG Heeze, telefoonnummer 040-2240779
* Korein Kinderplein, Hofpad 6 5595 EP Leende, 040- 2060688
* Korein Kinderplein, Beukenlaan 6 6029 PZ Sterksel, 040 - 2240140

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Beleidsadviseur Wet maatschappelijke ondersteuning: Rian Coolen.