Eén miljoenste bezoeker raadpleegt mijnpensioenoverzicht.nl
26/01/2011 11:05
Stichting Pensioenregister
Eén miljoen mensen hebben inmiddels ingelogd op de website mijnpensioenoverzicht.nl. De site, waarop mensen kunnen checken hoe het ervoor staat met hun pensioen en AOW, werd op 6 januari officieel in gebruik genomen door minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag twee weken na de lancering rond de 50.000. Kort na de start was dat vele malen hoger en kregen bezoekers regelmatig de pagina 'helaas te druk' te zien. De capaciteit van de website is ruimschoots voldoende om het huidige aantal bezoekers te bedienen.
Het meest (31% procent) wordt tot nu toe ingelogd door Nederlanders tussen de 50 en 60 jaar. Daarna volgen de groep 60-64 jaar (26%), de groep 40- 50 jaar (19%) en de groep 30- 40 jaar (12%). Het minst wordt de site geraadpleegd door mensen tussen de 20 en 30 jaar (5%). Zes inloggers tot nu toe waren 100 jaar of ouder. Ongeveer 1 tot 2% van de mensen neemt na het raadplegen van mijnpensioenoverzicht.nl contact op met zijn pensioenuitvoerder voor nadere informatie.
Mijnpensioenoverzicht.nl biedt voor het eerst een helder en eenvoudig totaalbeeld van de AOW en het via het werk opgebouwde pensioen. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is voor de partner na overlijden. Niet te zien is wat men zelf bijvoorbeeld via een koopsompolis nog geregeld heeft. De functie van de website is puur informatief, zodat mensen met één druk op de knop weten hoe ze ervoor staan. Mijnpensioenoverzicht.nl is een uitvraagsysteem en geen database. De informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en -verzekeraars) en de Sociale Verzekeringsbank. Zij zijn verantwoordelijk voor de volledigheid en inhoud van de aangeleverde informatie. Het inloggen gebeurt met DigiD. Daarmee is de privacy gegarandeerd. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist.
Met de site komt de pensioensector tegemoet aan de wens van de overheid dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn pensioen en AOW. De Tweede Kamer heeft in 2006 in de Pensioenwet vastgelegd dat er een pensioenregister moest komen. De website is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van de Stichting Pensioenregister, waarin pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd.