Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 26-01-2011

Hond valt schaap aan

WOERDEN Een drachtig schaap moest op dinsdag 25 januari worden afgemaakt nadat hij door een hond was aangevallen.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding dat op het Breeveld een hond achter een schaap had aangezeten en dat de hondeneigenaar met zijn hond inmiddels naar Harmelen liep. Een agent ging ter plaatse en keek onderweg naar de hondeneigenaar uit, maar trof hem niet aan.

Ter plaatse sprak de agent met een 60-jarige man uit Woerden. Hij verklaarde dat de hond achter een schaap van hem had aangezeten. Daarbij had de hond het schaap dermate ernstig verwond dat een net toevallig aanwezige dierenarts zich genoodzaakt zag het schaap (een Coburger Fuchs) in te laten slapen. Het dier was drachtig van twee lammetjes.

De Woerdenaar verklaarde te hebben gezien dat de hondeneigenaar met de hond in het weiland had gelopen. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag de Woerdenaar net dat de man zijn hond het weiland had uitgejaagd. Een gewond schaap bleek een sloot in te zijn gevlucht. Toen het dier uit de sloot was gehaald, bleek zij ernstig gewond te zijn. In de tussentijd was de hondeneigenaar met zijn hond weggelopen.

De verdachte was een grote man, ± 50 jaar, lang krullend grijs haar en hij droeg een blauwe jas of trui. De hond was pitbulachtig, relatief klein en zwart/wit gevlekt.

Aan mensen die de hondeneigenaar (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Automobiliust doorgereden

MAARSSEN Een automobilist botste in de vroege ochtend van woensdag 26 januari tegen een andere auto en ging er vervolgens vandoor. Een inzittende raakte gewond.

Rond 04.10 uur reed een 56-jarige automobilist uit Utrecht over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van de Rijksweg A2. Bij hem in de auto zaten een 43-jarige Utrechter en een 29-jarige man uit Putten. Terwijl de Utrechter de oprit naar de A2 richting Amsterdam nam, zag hij dat een automobilist met hoge snelheid uit de richting van Vleuten kwam. Die automobilist botste tegen de rechterachterzijde van de auto van de Utrechter. In plaats van te stoppen, ging de automobilist er vervolgens in de richting van Amsterdam vandoor.

De Puttenaar raakte gewond en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Op de plaats van het ongeval bleef de kentekenplaat van de auto van de verdachte achter. De auto hoort thuis in Amsterdam. Agenten zijn bij de betreffende woning gaan kijken, maar troffen de auto en de te naam gestelde niet aan. De politie zet het onderzoek voort.

Bekeuringen

BREUKELEN Een automobilist kreeg in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 januari eerst tweede en even later een derde bekeuring.

Rond 01.20 uur zag een agent dat een automobilist op de Provincialeweg N201 over het fietspad reed. De agent controleerde de automobilist, een 30-jarige man uit Den Haag. Daarbij bleek dat de man zijn rijbewijs al in 2009 was verloren en met een vermissing van zijn rijbewijs reed. Hij kreeg daarvoor en voor het over het fietspad rijden een bekeuring.

De Hagenaar reed verder en de agent besloot gezien het vertoonde rijgedrag van de man nog even achter hem aan te rijden. Daarbij zag hij dat de Hagenaar over de A2 in de richting van Utrecht met een snelheid van ruim 140 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De Hagenaar werd weer aan de kant gezet en kreeg zijn derde bekeuring.

Verdacht

AMSTELHOEK Agenten hielden aan het begin van de nacht drie mannen onder verdachte omstandig aan.

Net na middernacht kreeg de politie de melding dat op de Mijdrechtse Zuwe meerdere mannen in een geparkeerde auto zaten en dat zij kennelijk interesse hadden in een daar gelegen pand. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar inderdaad een auto met drie mannen, 23, 29 en 33 jaar oud en afkomstig uit Hillegom, Noordwijkerhout en Mijdrecht, aan. In de auto zagen de agenten inbrekersgereedschap liggen. Daarop werden de drie aangehouden en het gereedschap werd in beslag genomen. Zij zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Te hard

BREUKELEN Een automobilist reed aan het begin van de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 januari zo hard, dat hij zijn rijbewijs in moest leveren.

Rond 01.35 uur zag een agent dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam reed. Hij ging achter de hardrijder aan en klokte hem ter hoogte van Breukelen op 159 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 55-jarige Amsterdammer, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.