Politie Groningen

Woensdag 26 januari 2011

Provincie Groningen, 26-01-2011

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Veendam aangehouden voor belediging. De agenten bekeurde een fout geparkeerde auto in de Steentilstraat. De eigenaar van de auto kwam aanlopen en was het er niet mee eens. Hierop flipte de verdachte. Hij maakte de agenten daarbij voor van alles en nog wat uit. De verdachte is daarop aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Op het politiebureau bood de Veendammer de agent zijn excuus aan. Toch kreeg hij een proces-verbaal voor de belediging van een ambtenaar in functie. Hij kon met twee boetes op zak weer gaan.

Aanhouding na ontdekking hennepkwekerij

SIDDEBUREN De politie heeft na een tip in een schuur bij een woning aan de Oudeweg in Siddeburen een hennepkwekerij opgerold. Een 30-jarige inwoner van die plaats is aangehouden. De agenten troffen in de schuur ruim 400 hennepplanten aan. De politie ontmantelde de hennepkwekerij en nam de softdrugs in beslag. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar woninginbraak

SLOCHTEREN De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan het Slochterdiep in Slochteren. Bij de inbraak, die dinsdagmiddag plaatsvond, werd ondermeer foto- en videoapparatuur weggenomen. De dader(s) kwam(en) binnen via de achterzijde van de woning. De bewoner van het pand doet aangifte. De politie adviseert huiseigenaren altijd goed te kijken naar kwetsbare plekken in en rondom de woning en op die plekken voorzorgsmaatregelen te treffen. Te denken valt aan goed hang- en sluitwerk. Ook is het zeer aan te raden altijd ramen en deuren te sluiten als een bewoner een huis (ook voor korte duur) verlaat.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen.

Snelheid:

* Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2908, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 4627, aantal overtredingen: 410, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 446, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 4205, aantal overtredingen: 928, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veiliheidsgordel:

* Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 4

* Grootegast, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 145, aantal overtredingen: 6

* Leek, Wendsteinstraat/Tolberterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 515, aantal overtredingen: 11x niet dragen veiligheidsgordel, 1x niet dragen helm, 2x niet handsfree bellen.

Fietsverlichting:

* Groningen, Trompstraat: aantal geregistreerde voertuigen:, aantal overtredingen: 5