Gemeente Tiel


Centrum Jeugd en Gezin Tiel van start

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) opent op 26 januari 2011 zijn deuren in Tiel. Ouders, kinderen, jongeren en professionals kunnen er terecht voor informatie en advies over opgroeien en opvoeden. In Tiel zijn vijf contactpunten. Het CJG is telefonisch bereikbaar en er is een website met de mogelijkheid om vragen te stellen via de e-mail.

Wethouder Vermeulen verricht samen met een aantal kinderen de openingshandeling. Dit doen zij op woensdag 26 januari om 14.00 uur in het consultatiebureau in Tiel-West, Wadenoijenlaan 110. Na de officiële opening is het de hele middag feest. Tot 16.30 uur zijn er voorstellingen van een poppentheater, kinderen kunnen zich laten schminken en er kan getekend en gekleurd worden. En natuurlijk zijn er medewerkers aanwezig om meer te vertellen over het CJG.

In het CJG werken veel instellingen en organisaties nauw samen, zonder hoge drempels of lange wachtlijsten. Denk aan de Jeugdgezondheidszorg van GGD Rivierenland, de consultatiebureaus en het maatschappelijk werk van STMR, MEE Gelderse Poort, Bureau Jeugdzorg en Mozaiek welzijnsdiensten. Deze organisaties staan onder meer in contact met scholen, huisartsen en - als het nodig is - met andere hulpverleners.

Het CJG maakt het mogelijk dat inwoners hun vragen nog maar aan één persoon hoeven te stellen. Een medewerker van het CJG gaat op zoek naar het antwoord of denkt mee over een oplossing. In de meeste gevallen kan een antwoord direct of op korte termijn worden gegeven.

Vijf contactpunten

Het CJG start met vijf contactpunten. Deze draaien in 2011 als pilot. U vindt de contactpunten op de volgende locaties:
* consultatiebureau Tiel-West, Wadenoijenlaan 110, Tiel: voor ouders met vragen over opvoeden en opgroeien zijn er spreekuren op maandagen van 13.45 tot 15.15 uur en op donderdagavond van 18.15 tot 19.45 uur. U kunt gewoon binnenlopen, u hoeft dus geen afspraak te maken.

* Mozaïek Welzijnsdiensten, Ambtmanstraat 10, Tiel: iedere donderdagavond is hier van 19.00 tot 20.00 een spreekuur voor jongeren met vragen over opgroeien.

* Verder zijn er contactpunten op OBS De Regenboog, RSG Lingecollege (locatie Rozenstraat) en ROC Rivor (locatie Voor de Kijkuit), speciaal voor de leerlingen van deze scholen.

Natuurlijk is het CJG ook op andere manieren bereikbaar:


* Telefoon: 088 0017700 op maandagmiddag en -avond, woensdagmorgen en vrijdagmiddag.

* E-mail: info@cjgtiel.nl

* MSN-spreekuur: elke woensdag van 21.00 tot 22.00 uur kunnen jongeren msnen met de jongerenwerker op bartdeklein05@hotmail.com
* Website: www.cjgtiel.nl en jongerensite: www.zolosjehetop.nl