KRO

KRO Puberruil Z@pp: Westlandse Marije verruilt de kassen voor het Limburgse theaterleven van Liza

Uitzenddatum: 26/01/2011

Nuchtere Marije heeft een heerlijk leventje in Kwintsheul, een dorpje middenin het Westland. Ze ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur, Ned.3) met de stoere Liza, die samen met haar creatieve ouders in het Limburgse Meers woont.

Marije woont met haar ouders en broers in het Westland. Als ze uit het raam kijkt, ziet ze alleen maar kassen. Haar vader is tuinder en heeft een gigantische kas waar 65.000 planten in staan. Marije moet hem vaak helpen, maar gaat veel liever met haar vriendinnen op stap. Marije houdt van tierelantijntjes en meisjesdingen als beautymiddagjes, paardrijden en shoppen. Haar energie kan ze kwijt bij handbal, waarin ze heel fanatiek is. Toch is Marije een typisch nuchtere Westlander: doe maar gewoon, dan is het al gek genoeg. Dat moet ook wel, want iedereen in de regio kent elkaar.

Artistieke Liza uit Meers komt uit een heel creatief gezin. Haar ouders zijn regisseur, ontwerpen decors en hebben hun eigen jeugdtheater. Liza heeft toneel met de paplepel ingegoten gekregen en staat zelf dan ook regelmatig op het podium. Naast toneel speelt Liza piano en djembe en is ze een uitblinker in judo. Van meisjesdingen en getut moet ze niks hebben en ze heeft veel jongensvrienden. Als Liza dan toch met haar vriendinnen op stap gaat, dan maar naar de hoedjes winkel, kan ze daar een mooi optreden verzorgen. Liza met haar korte koppie weet wat ze wil en laat zich niet in een hoekje drukken.

Hoe reageert Liza als ze de grote kassen ziet waar ze bloemen moet knippen? Kan ze genieten van een beautymiddagje en paardrijden met vriendinnen, iets waar ze eigenlijk niets van moet hebben? En is Marije net zo dol op het theaterleven als Liza? Lukt het haar om graffiti te spuiten?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 26 januari om 16.50 uur op Nederland 3