Politie Hollands Midden

Noordwijk - Taxis meerdere keren bekeurd

Noordwijk, 25-01-2011 o De politie ontvangt al geruime tijd klachten over de snelheden waarmee nachtelijke taxis over doorgaande wegen in de Bollenstreek rijden.

Eerder werd in Hillegom en Katwijk een aantal controles uitgevoerd. In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari werd op de Van der Mortelstraat (binnen de bebouwde) en de Herenweg (buiten de bebouwde) in Noordwijk gecontroleerd. De maximumsnelheid bedraagt daar respectievelijk 50 km/u en 60 km/u. Naar aanleiding van klachten en in het belang van de verkeersveiligheid is er gekozen voor deze straten.

Vier keer bekeurd Meerdere taxichauffeurs zijn geflitst vanwege een te hoge snelheid. Sommigen daarvan zelfs meerdere malen! Eén taxichauffeur werd vier keer bekeurd voor te hard rijden. Hij reed 66 en 77 km/u over de Van der Mortelstraat en 84 en 75 km/u over de Herenweg. Andere taxichauffeurs reden twee of drie keer te hard voorbij. Alle taxichauffeurs zullen hun bekeuringen of dagvaardingen binnenkort via hun werkgever ontvangen.

Het percentage van overtreders op de Herenweg lag op 24%. Naast de taxis werden in totaal nog ongeveer zestig andere automobilisten bekeurd. Ook zij zullen binnenkort post van het CJIB ontvangen.

Naast de controles wil de politie een moreel beroep doen op taxibedrijven om hun werk in de Bollenstreek ook s nachts veilig uit te voeren en minder overlast te veroorzaken voor omwonenden. De controles zullen worden voortgezet.