Ingezonden persbericht


Persbericht:

Leermiddelen van de toekomst nemen leerkracht werk uit handen

Op de eerste dag van de NOT, dinsdag 25 januari, verzorgt Theo Schijf, algemeen directeur van Muiswerk Educatief, de presentatie 'Leermiddelen van de toekomst nemen leerkracht werk uit handen'. Dit onderwerp hebben wij eerder gepresenteerd aan minister Van Bijsterveldt (toen nog staatssecretaris) en nu delen we het graag ook met de bezoekers van de NOT.

Leermiddelen van de toekomst zijn krachtiger en goedkoper. Krachtiger door de directe koppeling tussen het digitaal screenen aan het begin van een opleiding en het bepalen van een leerplan. Een leerplan is niet langer iets dat statisch aan een opleiding is gekoppeld, maar is een individueel plan om het verschil tussen wat nodig is en wat je reeds in de pocket hebt, aan te leren. En krachtiger vanwege de één op één interactie die een leermiddel heeft met een student, waarbij iedere gemaakte fout een leermoment oplevert. Dit maakt dat je die lastige taalregel gewoon écht aanleert. Eindelijk! Het is alsof je als docent de hele dag de tijd hebt voor iedere leerling.

Leermiddelen van de toekomst zijn niet alleen krachtiger, ze zijn ook goedkoper. Ze delen namelijk één, hetzelfde didactische platform: software met verstand van lesgeven. Dat platform wordt gedeeld door modules voor alle vakken. Wat de nieuwe leermiddelen ook goedkoper maakt, is het feit dat ze niet steeds worden vernieuwd om het vernieuwen, of om marketingtechnische redenen. Vernieuwen gebeurt alleen als er inhoudelijke aanleidingen zijn.

Ruim 2500 basisscholen, middelbare scholen en roc's werken met Muiswerk computerprogramma's voor de Nederlandse taal en voor rekenen en wiskunde. Wij laten u zien hoe u de programma's kunt inzetten. Muiswerkprogramma's zijn levende leermiddelen. Ze luisteren naar u om te begrijpen wat de bedoeling is en bepalen daarna zelf wat iedere leerling nodig heeft. Ze geven de lesstof in kleine stukjes en grijpen direct in om gemaakte fouten de volgende keer te voorkomen. Kortom, leerlingen werken zelfstandig en de slimme didactiek van de programma's houdt ze stevig bij de les.

Klik hier voor meer informatie.

----------

Noot aan de redactie: