Gemeente Roermond

Samenspraak en taalcoach beste Roermonds integratieproject 2010

Het project Samenspraak en Taalcoach heeft de verkiezing Roermond thats us 2010 gewonnen. Uit alle inzendingen koos de jury, bestaande uit leden van het Maatschappelijk Platform Roermond, het project van Stichting Service Gilde Roermond als winnaar. Een project dat volgens het juryrapport aantoonbaar effect heeft op de positie en integratie van allochtonen in Roermond. Wethouder Wim Kemp overhandigde namens de gemeente Roermond een bedrag van 1.500,-.

De gemeente Roermond deed eind 2010 een oproep om initiatieven te nomineren voor de verkiezing van het beste Roermondse integratieproject Roermond Thats Us 2010 De verkiezing stond in het teken van initiatieven die in 2010 een bijdrage leverden ten aanzien van duurzaam verbinden, het organiseren van contacten tussen mensen uit verschillende culturen. De jury bestaande uit het Maatschappelijk Platform Roermond selecteerde uit alle aangedragen kandidaten de volgende vier genomineerden:
* Samenspraak en Taalcoach. (Stichting Service Gilde Roermond)
* Straatvoetbal als middel voor integratie van jongeren en ouderen(Stichting Tigers Roermond)

* De vreedzame school (Basisschool de Zonnewijzer)
* Dialoog in de wijk (Redactie wijkkrant Kemp/Kitskensberg-Heide, Vrouwengroep La Femme en Wel.kom wijkteam Kemp/Kitskensberg-Heide)

Juryrapport
De jury typeert het winnende project als: Een project dat aantoonbaar effect heeft op de positie en integratie van allochtonen in Roermond, ze leren als het ware spelenderwijs hoe onze samenleving in elkaar steekt. Dat leidt tot duurzame contacten, autochtonen en allochtonen trekken als een soort maatjes - een tijdje met elkaar op en houden regelmatig ook daarna contact. Dat mobiliseert Roermondenaren om met nieuwe Nederlanders op te trekken, wat ook een wederzijds leren en elkaar waarderen omvat. Oude Nederlanders leren over andere culturen. Dat geeft kleur aan onze samenleving. Er is sprake van een dialoog met de potentie van een olievlekwerking. En het is uitstekend te verbreden en elders toe te passen. Ook door zijn eenvoud.

Eerste publicatiedatum: 25-01-2011 Bijgewerkt: 25-01-2011