Stichting Biologica


Stichting Week van de Smaak opgericht


Begin 2011 is de Stichting Week van de Smaak opgericht. De nieuwe stichting neemt de coördinatie van de Week van de Smaak over van Biologica. In het bestuur zitten Euro-Toques, SPN, Slow Food Nederland en Stichting Vriendelijke Keukens.

Biologica heeft er samen met smaakambassadeur Pierre Wind en vele anderen voor gezorgd dat de Week van de Smaak in vier jaar tijd een bekend fenomeen is geworden in ons land. Met o.a. dank aan de hoofdfinanciers en mediapartner De Volkskrant. Dit betekende een duw in de rug voor bio en voor de ondernemers in de biologische sector.

Nu kiezen we ervoor tijd en energie te steken in andere activiteiten die met grotere zekerheid bijdragen aan het doel van Biologica. We willen zoveel mogelijk mensen laten ervaren, proeven en beleven wat bio inhoudt en tegelijkertijd de biologische en duurzame voedselketen in Nederland inspireren en verder versterken.

We hebben de volgende Week van de Smaak vanzelfsprekend al in de agenda gezet (1 t/m 9 oktober 2011) en we zullen als deelnemer zeker meedoen met een inspirerende bio activiteit!
»