Stichting Biologica
Stichting Week van de Smaak opgericht
Begin 2011 is de Stichting Week van de Smaak opgericht. De nieuwe
stichting neemt de coördinatie van de Week van de Smaak over van
Biologica. In het bestuur zitten Euro-Toques, SPN, Slow Food Nederland
en Stichting Vriendelijke Keukens.
Biologica heeft er samen met smaakambassadeur Pierre Wind en vele
anderen voor gezorgd dat de Week van de Smaak in vier jaar tijd een
bekend fenomeen is geworden in ons land. Met o.a. dank aan de
hoofdfinanciers en mediapartner De Volkskrant. Dit betekende een duw in
de rug voor bio en voor de ondernemers in de biologische sector.
Nu kiezen we ervoor tijd en energie te steken in andere activiteiten
die met grotere zekerheid bijdragen aan het doel van Biologica. We
willen zoveel mogelijk mensen laten ervaren, proeven en beleven wat
bio inhoudt en tegelijkertijd de biologische en duurzame
voedselketen in Nederland inspireren en verder versterken.
We hebben de volgende Week van de Smaak vanzelfsprekend al in de agenda
gezet (1 t/m 9 oktober 2011) en we zullen als deelnemer zeker meedoen
met een inspirerende bio activiteit!
»