Politie Groningen

Dinsdag 25 januari 2011

Provincie Groningen, 25-01-2011

Scooterbestuurder gewond na val

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval is maandagmiddag een 22-jarige scooterrijder uit Groningen gewond geraakt. De bestuurder verloor op bij de brug Ketwich Verschuurlaan met het Hoornsedijk tijdens het remmen de controle over zijn scooter. Door de val liep het slachtoffer een pijnlijke schouder op. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Veendammer aangehouden voor mishandeling

WILDERVANK - Een 31-jarige man uit Veendam is maandagmiddag door de politie aangehouden voor mishandeling. De politie sprak met de 21-jarige vriendin (uit Veendam) van de man. Zij vertelde dat zij tijdens een ruzie was mishandeld door haar vriend. Agenten konden de 31-jarige Veendammer daarop in de omgeving aanhouden. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Koperdieven aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft maandagnacht twee mannen (22 en 28 jaar) uit Kloosterburen en Leens aangehouden voor koperdiefstal. Agenten reageerden op een diefstalmelding van koper in sloopwoningen aan de Overijsselselaan in Stadskanaal. Agenten zagen dat meerdere deuren van woningen openstonden. In een van de woningen werden beide personen betrapt bij het stelen van koperen leidingen. In het pand troffen agenten twee tassen aan met koper. In de omgeving stond een auto van een verdachte geparkeerd. Ook hierin werd een partij gestolen metaal aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het koper is in beslaggenomen. De politie onderzoekt de koperdiefstal.

Dronken zwerver zorgt voor overlast

GRONINGEN - De politie heeft maandagnacht een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De zwerver lag te slapen in een portiek aan de Spilsluizen. Agenten zagen dat hij zich tegoed had gedaan aan een fles sterke drank en laveloos zijn roes lag uit te slapen. De dronken Stadjer is ter ontnuchtering ingesloten in het cellencomplex. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen vanwege koperdiefstal

UITHUIZEN De politie heeft maandagmorgen twee inwoners van Uithuizen aangehouden voor koperdiefstal. De mannen van 50 en 43 jaar worden ervan verdacht koperen leidingen te hebben gestolen uit een voormalige sporthal aan de Oude Tilsterweg in Uithuizen. Die diefstal vond halverwege november plaats. Getuigenverklaringen hebben een groot aandeel gehad in de uiteindelijke aanhouding. Het duo mocht na hun verklaringen naar huis. De politie maakt proces-verbaal op en stuurt het dossier naar justitie.

Politie onderzoekt insluiping

VLAGTWEDDE De politie doet onderzoek naar een insluiping die donderdagmiddag heeft plaatsgevonden in een seniorenwoning aan de Irenestraat in Vlagtwedde. De 91-jarige bewoonster van de aanleunwoning stapte rond 14.15 uur haar slaapkamer binnen en zag plotseling een onbekende persoon rommelen tussen persoonlijke spullen. De insluiper schrok zo van de binnenkomst van de bewoonster dat hij/zij er rennend vandoor ging richting de hoofdingang van het verzorgingshuis. De politie is op zoek naar informatie over de insluiper. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal via 0900-8844 (lokaal tarief).

Houthakker krijgt gevelde boom op hoofd

GARRELSWEER Een 64-jarige inwoner van Siddeburen is maandagmorgen gewond geraakt bij het kappen van een boom. Terwijl de man bezig was een boom te vellen, viel een deel van de boom op zijn hoofd. Een ambulance heeft de houthakker met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 333, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Rasquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 718, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1874, aantal overtredingen: 223, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Sebaldeburen, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 348, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1412, aantal overtredingen: 222, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 348, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Stedum, Delleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 629, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.