RTL Group

Tweede seizoen award winning serie 'Glee' bij RTL 5

Glee gaat door! Op dinsdag 25 januari, direct na seizoen één, start RTL 5 met de tweede reeks van de musicalcomedy die afgelopen week drie Golden Globes in de wacht sleepte. Met een nieuw seizoen van de sitcom Modern Family direct na Glee geprogrammeerd, staat de dinsdagavond van RTL 5 als een huis.

In Glee zet de enthousiaste docent Will Schuester alles op alles om de musicalclub van de McKinley High School naar een hoger niveau te tillen. In het eerste seizoen bleken Wills inspanningen niet voor niets. Ondanks dat de Glee Club met slechts enkele nerds van start ging, wisten de leden onder leiding van Will de top te bereiken. Maar niet alleen de muziek staat centraal in Glee; privé zitten de hoofdpersonen ook niet stil. Zo raakte Quinn zwanger, maar niet van haar vriendje Finn en werd Finn op zijn beurt verliefd op de zelfverklaarde ster Rachel. Docent Will verliet zijn vrouw, die deed alsof ze zwanger was, en werd verliefd op zijn collega Emma. Daarnaast waren er nog de coming out van Kurt, de relatie tussen Tina en Artie en natuurlijk de gemene streken van cheerleadercoach Sue Sylvester.

Het tweede seizoen belooft al even spectaculair te worden; Sue krijgt geduchte concurrentie, Will is jaloers op Emmas nieuwe vriend en Rachel en Finn zijn klaar voor een volgende stap. Daarnaast komen er opnieuw verschillende Amerikaanse sterren langs voor een gastrol. Popidool Britney Spears is in de tweede aflevering op 1 februari te zien en ook acteurs Gwyneth Paltrow en John Stamos wilden maar al te graag in de populaire serie verschijnen.

In Nederland stemmen wekelijks bijna een half miljoen Gleeks op de serie af en ook internationaal wordt de musicalcomedy geroemd. Zondag 16 januari mocht Glee drie Golden Globes in ontvangst nemen, waaronder die voor beste serie. Chris Colfer (Kurt) en Jane Lynch (Sue) wonnen een award voor de beste bijrol in een serie. In Amerika is Glee zon enorm succes dat een derde seizoen al gepland staat.

Uitzending RTL 5: vanaf dinsdag 25 januari wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.