Gemeente Almere


Geslaagde start stadsdialoog Almere Centrum Weerwater

24-01-2011

Stadsdialoog De stadsdialoog over de ontwikkelingen rond het Weerwater is afgelopen vrijdag en zaterdag gestart en met enthousiasme ontvangen door ondernemers, belangenverenigingen, maatschappelijke organisaties en bewoners. Zij verkenden samen met de gemeente de mogelijkheden en kansen van het gebied. Daarbij kwamen ook de zorgen van belanghebbende ter sprake. Deze eerste uitkomsten zijn de start van de brede dialoog die de komende weken gevoerd gaat worden. Wethouders Ben Scholten, Adri Duivesteijn en Berdien Steunenberg namen deel aan de dialoog.

Uit de opkomst bleek dat de interesse in het gebied groot is. Op vrijdag waren ongeveer 100 ondernemers en vertegenwoordigers van belangenverenigingen bijeen. Zaterdag was het de beurt aan circa 170 bewoners.

Henk Meijer, directeur van de Werkmaatschappij Centrum Weerwater, is tevreden over deze start.
"Het gebied ten zuiden van het Weerwater en rondom de A6 gaat de komende jaren op de schop vanwege de verdubbeling van de A6. Door nu na te denken over de toekomst van het gebied kunnen we die verbouwing optimaal benutten. Met de ideeën die we dit weekend en in komende weken met elkaar bespreken, kunnen we een afgewogen en goed plan voor het gebied maken".

Wethouder Ben Scholten, is aangenaam verrast met de vele goede ideeën die nu al zijn besproken
"Men is ontzettend creatief geweest en ik weet zeker dat deze ideeën nog meer goede suggesties zullen opleveren tijdens de rest van de stadsdialoog. Naast de goede ideeën vind ik het ook nuttig dat er zorgen zijn uitgesproken door sommige deelnemers. De nieuwe ontsluiting van Almere Haven vanaf de A6 biedt bijvoorbeeld kansen voor ondernemers op de Steiger, maar leidt tot grote zorgen bij omwonenden wat betreft verkeers- en geluidsoverlast."
Henk Meijer: "Door deze zorgen en mogelijke oplossingen nu te bespreken, kunnen we ervoor zorgen dat we daar in de plannen rekening mee houden."

Het resultaat van de stadsdialoog is een groot `stalenboek' waarin alle ideeën een plek hebben. Het college van B en W gebruikt dit bij het opstellen van een programma van eisen voor het gebied dat zij vervolgens aan de gemeenteraad te goedkeuring zal aanbieden. De gemeenteraad krijgt daarbij ook het stalenboek zodat ze kan zien of en hoe de geopperde ideeën en zorgen verwerkt zijn in het programma van eisen.

Voor meer info rmatie over het programma en het verloop van de dialoog kunt u terecht op de site www.stadsdialoog.nl