Politie Kennemerland

Persberichten 23 januari

Haarlem, 23-01-2011

Verdachten van handel in drugs aangehouden
HAARLEM, 22 januari Bij een cafe in het centrum van Haarlem, vlakbij het NS-station, heeft de politie om 00.30 uur 9 mannen aangehouden. Allen zijn tussen de 25 en 50 jaar oud, en afkomstig uit Haarlem. Vijf van de verdachten werden aangehouden vanwege het bezit van (hard)drugs: xtc-pillen, cocaïne, zakjes weed en joints. Ook worden zij verdacht van betrokkenheid bij de handel in drugs. Vier van hen konden ten tijde van de inval zich niet legitimeren. Acht verdachten zijn inmiddels na verhoor door de politie weer heengezonden. De eigenaar van het cafe, een 39-jarige man uit Haarlem, zit nog wel vast in verband met het onderzoek.

Verkeersveiligheidscontrole Beverwijk: 84 bekeuringen BEVERWIJK, 22 januari De verkeerspolitie heeft zaterdagmiddag op de Wijkermeerweg een verkeerveiligheidscontrole gehouden. Tijdens de controle zijn 84 mensen bekeurd. Tussen deze overtreders zaten twee automobilisten die met een ongeldig verklaard rijbewijs achter het stuur zaten. Zij konden te voet hun weg vervolgen, met een proces verbaal op zak. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (9x), het niet handsfree bellen en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De politie controleerde hier met de lasergun op snelheid. Een automobilist werd door de politie aan de kant gezet, omdat hij nog een onherroepelijk vonnis had openstaan van 515,--. Bij nadere controle bleek dat ook deze bestuurder met een ongeldig verklaard rijbewijs reed, en dat dit voor hem niet de eerste keer was. Tegen alle overtreders heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Met 116 km/uur binnen de bebouwde kom
AERDENHOUT, 21 januari De politie werd tijdens een snelheidscontrole op de Zandvoorterweg onaangenaam verrast. Een auto raasde voorbij met een snelheid van 116 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De politie controleerde hier tussen 19.00 en 22.00 uur ruim 1200 voertuigen, waarvan 169 veel te snel reden. Tegen de bestuurders van al deze voertuigen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
BEVERWIJK, 21 januari Een 51-jarige man uit Alkmaar is om 13.15 uur op de Rozenlaan aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen diverse fietsenrekken gereden, en had zijn weg deels door het nabij gelegen plantsoen vervolgd. De bestuurder bekende teveel te hebben gedronken en de aanrijding te hebben veroorzaakt. De man had een alcoholpromillage van 1,26. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen (1)
HAARLEM, 23 januari Op de Westelijke randweg heeft de politie om 03.15 uur de 55-jarige bestuurder van een auto uit Haarlem aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,48) dat zijn rijbewijs direct is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen (2)
HEEMSTEDE, 23 januari De politie heeft om 05.30 uur op de Valkenburgerlaan de 25-jarige bestuurder van een auto uit Vijfhuizen aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,37) dat zijn rijbewijs direct is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

School beklad met graffiti
HAARLEM, 21 januari In de Atjehstraat heeft de politie drie meisjes aangehouden vanwege vernieling: respectievelijk 12 (2x) en 14 jaar oud en afkomstig uit Haarlem. Zij waren bezig met onder andere een spuitbuis de ramen van een school te bekladden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachte van mishandeling aangehouden
UITGEEST, 23 januari Op het Tolpad heeft de politie om 05.00 uur een 17-jarige jongen uit Heemskerk aangehouden vanwege mishandeling. De jongen had een 19-jarige jongen uit Assendelft diverse keren in het gezicht geslagen. De twee maakten deel uit van twee groepen die eerder op de avond ruzie hadden gekregen in een discotheek in Uitgeest. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen in centrum van Haarlem
HAARLEM, 23 januari - De politie heeft zaterdagnacht om 00.30 uur een 17-jarige jongen uit Haarlem aangehouden in de Lange Begijnenstraat vanwege baldadigheid. Hij dronk op de openbare weg, en bleef zeuren toen hij daarop werd aangesproken. In de Lange Veerstraat werden om
01.30 uur twee meisjes uit Haarlem (15 en 16 jaar oud) aangehouden vanwege het gebruik van openlijk geweld tegen verschillende omstanders. Een 22-jarige man uit Den Haag werd om 03.30 uur door de politie aangehouden in een cafe aan het Spaarne. Hij sloeg een 17-jarige jongen uit Vijfhuizen met een glas op het hoofd. Deze moest vervolgens met enkele hoofdwonden in het ziekenhuis worden gehecht. Verder heeft de politie ook vier mensen aangehouden vanwege beledigingen, en één persoon vanwege wildplassen.

Verkeersongeval op A9
HAARLEMMERLIEDE, 22 januari 05.00 uur Op de A9 rechts, ter hoogte van het Rottepolderplein, vond om 05.00 een botsing plaats waarbij drie autos betrokken waren. In totaal zijn drie inzittenden met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk is een van de autos, bestuurd door een 43-jarige man uit Alkmaar, achteruit gereden. Twee autos moesten voor hem uitwijken. Door een van hen werd zijn auto van achteren geraakt en een derde auto kwam door de klap op de vangrail terecht. De 43-jarige man uit Alkmaar brak zijn knie bij het ongeval. De A9 is vanwege olie die op het wegdek lag tijdelijk afgesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Fietser krijgt hartaanval
HEEMSKERK, 23 januari Een 72-jarige man uit Heemskerk is op de Anna Polakstraat om 01.00 uur op zijn fiets onwel gevallen. De man kreeg een hartaanval. Een 64-jarige man uit Heemskerk, die op dat moment op straat liep, greep snel in en begon direct met reanimatie. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar.