Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse sportkampioenen 2010 gehuldigd

21-01-2011 |

Joey de Goede Vlaardings sporter van het jaar 2010

Op vrijdag 21 januari 2011 huldigde sportwethouder Vera Kalf-Müller de sportkampioenen van 2010. In de vijf verschillende categorieën waren er winnaars. Judoka Joey de Goede is uitgeroepen tot sporter van 2010. Joey de Goede won in 2010 de eerste prijs op het NK jeugd en werd met het team van sportinstituut De Korte ook nationaal clubkampioen. Verder won de Vlaardinger de eerste plaats op het internationale Groot Vlaardingen Judotoernooi en de eerste plaats van de Internationaal Agglarex Trofee in België. Reden genoeg voor de titel `Sportkampioen 2010'.

Winnaars
In de categorie sporter met een beperking van het jaar 2010 won judoka Matthew Nooitmeer. De beste sportploeg werd het eerste elftal van voetbalvereniging Deltasport. Zwemster Karin Stein is wederom sportveteraan van het jaar geworden. De zwemster was zelf niet aanwezig. Ze was in Heerenveen waar de NK zwemmen voor masters plaatsvonden. Karateka Nejmeddine Mhamdi (Kyokushin karate) veroverde de titel sporttalent van het jaar 2010.

Feestelijke avond
De jury bestond uit drie Vlaardingse sportjournalisten Gerard Verver, Bas van de Berg en Mar van de Hoeven. De kleine zaal van de Stadsgehoorzaal vormde het decor voor het programma van de huldiging van de Vlaardingse sportkampioenen. De avond werd omlijst met een optreden van de Vlaardingse dansschool Demi Point en afgesloten met de band MissB & Company. Zo werd er door de sporters op een informele manier teruggeblikt op de prestaties van het afgelopen jaar.